Hoppa till sidans innehåll

GIK’s ordförande tilldelas Göteborgs Ishockeyförbunds högsta utmärkelse

24 JUN 2017 15:53
Hans-Görans eldsjälsengagemang för göteborgsishockeyn uppmärksammas.
  • Skapad: 24 JUN 2017 15:53

Göteborgs Ishockeyförbund höll den 20 juni årsmöte efter avslutad säsong. Göteborgs IK:s ordförande Hans-Göran Svensson, tillika f.d. styrelseledamot i förbundet, hade inför mötet aviserat att han avsåg trappa ned och inte ställa upp för omval, även om han fortsatt kommer vara delaktig i kommittéarbete inom förbundet, och som aktiv i GIK:s styrelse.

Hans-Göran avtackades under årsmötet och tilldelades Göteborgs Ishockeyförbunds medalj i guld för sitt förtjänstfulla arbete för göteborgsishockeyn. Förbundet fyller i år 80, och under alla dessa år har endast 13 personer tilldelats medaljen, varav den senaste är vår ordförande.

HG har varit verksam inom ishockeyn under 56 år (!). Han var styrelseaktiv redan som tolvåring, och 1973 var han en av nyckelpersonerna bakom sammanslagningen av Kobbens IF och Kortedala HC som bildade Göteborgs Ishockeyklubb. Han har suttit i förbundsstyrelsen under tolv år, och där skapat en stark domarkommitté, samt bidragit med erfarenhet och kunnande inom både tävlingskommittén och disciplinnämnden bland mycket annat.

GIK är stolta över att fortfarande få ha Hans-Göran Svensson i föreningen, och vi vill rikta ett stort tack för det fantastiska arbete som har genomförts, och genomförs än idag. Han har ett enormt idrottshjärta av den gamla skolan, vilket det finns all anledning att inspireras av och ta efter. Det är hisnande att ens tänka på hur många människor som har skänkts glädje, gemenskap och en känsla av att vara värdefull tack vare Hans-Görans oförtrutna, ideella arbete!

Göteborgs IK vill gratulera till utmärkelsen och hoppas samtidigt att vi får njuta av HG:s engagemang under många år framöver! Trevlig (mid)sommar!

Skribent: Therese Henriksson
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 IdrottensBingo_GIK

 


Vill du bli
stödmedlem?
Anmäl dig här
så kommer ett
inbetalningskort
på 200 kr.


Vi samarbetar med 

Sisu_farg_30x15cm

Postadress:
Göteborgs IK - Ishockey
Göteborgs IK, Box 47058
40257 Göteborg

Kontakt:
Tel: +46705759393
E-post: This is a mailto link

Se all info