Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Göteborgs Konståkningsklubb bildades den 17 november 1943 och är en av Göteborgs största konståkningsklubbar. En klubb med både bredd och topp från skridskoskola till landslaget.  

Gruppindelningar

Vårt starka erfarna tränarteam i GKK vill hjälpa varje åkare nå sina drömmar och förnyar i höst åkarnas möjlighet till träning.

Till säsongen 2021/2022 gör vi om vårt gruppsystem och inför en trappmodell där varje steg i trappan ökar i träningsmängd. Beroende på vart åkaren är och vill i sin utveckling och önskemål om träningsmängd kan man välja trappsteg. Vi tar alltså bort de testindelade grupperna och fokuserar på åkarens vilja och mål med sin träning. Tränarna ger vägledning om vilket trappsteg åkaren bör välja. Mer information finns här.

Medlem

För att få träna och tävla i klubben måste åkaren vara medlem och ha betalt gällande medlemsavgift. Som medlem har man rösträtt på årsmötet som enligt stadgarna gäller om man under mötesåret fyller 12 år. Föreningen ser det som mycket positivt om även föräldrarna är medlemmar då det är ett krav för att kunna vara med och påverka föreningen och inneha förtroendeuppdrag. Årsavgiften är 200 kronor.

Föräldraengagemang 

Liksom de flesta andra idrottsklubbar i Sverige så drivs även Göteborgs Konståkningsklubb till största delen av ideell verksamhet. Med barn i klubben på steg 2-8 förväntas ni att ställa upp på klubbens villkor när det gäller engagemang i verksamheten. Till exempel ställa upp som funktionär i samband med klubbens tävlingar och arrangemang. Du som förälder får 3-4 arbetspass/säsong och åkare. Har du flera barn i klubben hjälper du alltså till vid fler tillfällen.

En förälder per åkare/myndiga åkare förväntas även ingå i en av klubbens arbetskommittéer (t.ex. kafé, försäljning, sponsor, förråd och show, tävling och arrangemang). Detta val görs i samband med anmälan till säsongen. 

Avgifter 

Varje steg i vår trappmodell har en fast säsongsavgift baserad på hur många träningstimmar gruppen har (is och mark).

För tävlingsåkare tillkommer anmälningsavgifter, licenskostnader, testavgifter samt resekostnader mm. Information om aktuella avgifter finns här.

Isfördelning

Klubben äger inga fasta istider utan är en förhandling mellan IOFF och isförbunden inom Göteborgs kommun enligt de fördelningsprinciper som gäller för ishallarna i Göteborg. Utöver skridskoskolan, som alltid har sin verksamhet i Slottskogsrinken och Tuve, bedrivs träningarna i olika ishallar i Göteborg, främst i Slottsskogsrinken och Wallenstam, men även i Frölundaborg, Isdala och Tuve. Tider och platser kan variera från säsong till säsong.

Uppdaterad: 26 OKT 2017 09:04

 

 

 

 

 

Sponsorer och samarbetspartners:


 

 

logo

MP skating ger GKK's medlemmar 10% rabatt på skridskor

 

 

Vill Du eller Ditt företag vara med 
och sponsra klubben?
Allt är välkommet, stort som smått. 
Kontakta oss på This is a mailto link

Postadress:
Göteborgs KK - Konståkning
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Besöksadress:
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

.

 

 

 

 

 

Idrottens Bingo