Hoppa till sidans innehåll

Tränare


 

Huvudtränare
Joanna Dahlstrand (föräldraledig)
This is a mailto link
Joanna har Svenska konståkningsförbundets instruktörsutbildnings licens 4B.

Hon är legitimerad specialidrottslärare och har lärarexamen i ämnena Idrott och hälsa samt psykologi. Joanna har lång erfarenhet av att ansvara för såväl nybörjare  som tävlingsåkare.

Utöver arbetet i GKK har hon ansvarat för konståkningsinriktningen på Katrinelunds elitidrottsgymnasium i Göteborg. Hon har också i uppdrag av Svenska konståkningsförbundet att ansvara för Ungdomslyftet i Göteborg.

Joanna var själv aktiv som konståkare i Mariestads konståkningsklubb där hon sedan var tränare innan hon flyttade till Göteborg och började arbeta i Göteborgs konståkningsklubb.

Assisterande huvudtränare
Madelene Granath
This is a mailto link
Madelene har Svenska konståkningsförbundets instruktörsutbildnings licens 4B och har även examen i Idrottsvetenskap, inriktning sports management.

Sedan 2007 har hon ansvarat för barn och ungdomar i Göteborgs konståkningsklubb och har under flera år även tilldelats administrativa uppgifter.

Madelene åkte konståkning i Mariestads konståkningsklubb där hon även var tränare för grupper med yngre åkare. När hon sedan flyttade till Göteborgs var det självklart för henne att söka sig till Göteborgs konståkningsklubb för att få arbeta i denna stora konståkningsklubb tillsammans med förebilden Joanna. 

Tränare
Stanislav Kovalev

Stanislav ingick som åkare i Ryska landslaget under flera år. Han har bl.a. representerat Ryssland på Junior VM 2008-2009 och var finalist i grandprix-serien i Tokyo säsongen 2009-2010. Stanislav har en 5-årig universitetsutbildning till konståkningstränare med en Major i Physical Culture and Sport. Han har även utbildning som teknisk specialist (TS). Stanislav har fram till 2018 arbetat som tränare i Moskva. Han har även deltagit som tekniktränare på internationella läger i bl.a. Andorra där han arbetat tillsammans med bl.a. Javier Fernandez fd. tränare Daniel Peindao, europmästaren Florent Amodio och koreografen Romain Gazave. 

Som åkare hade Stanislav bl.a. Victor Kudryavtsev och Marina Kudriavtseva som sina tränare. 

Tränare
Maria Bergqvist
This is a mailto link
Maria har arbetat som konståkningstränare sedan 1991. Hon har Svenska Konståkningsförbundets instruktörsutbildning steg 4B, gått Svenska Olympiska kommittéen headcoach/coach utbildning 2011 & 2012. Högskolestudier i idrottspedagogik, idrottspsykologi samt idrottsskador. Instruktörutbildning 1 Synchro och domarutbildning 1.

Maria har erfarenhet av alla kunskapsnivåer från nybörjare till världselit och haft åkare på VM, EM, NM, SM samt flertal internationella tävlingar.

Marias egna konståkningsmeriter är att hon vunnit junior-SM 1981 samt representerat Sverige på två junior Världsmästerskap.   

 

Hillevi Glantz
Hillevi har moderklubb Lidköpings KK, där hon skolades av Nelli Pylkina och har varit tränare i sex år. Hillevi slutade tävla som A-junior och har nu Svenska konståkningsförbundets instruktörsutbildning steg 4A. 

Hillevi bor nu i Göteborg och pluggar på Göteborgs Universitet. 

Hillevi tränar åkare i alla åldrar och på olika nivåer, har tidigare varit i Partille KK och har sommaren 2017 jobbat några veckor på Skating camp i Lidköping. Utöver konståkning gillar hon yoga och löpträning. 

Tränare
Tilda Alteryd
Tilda har åkt konståkning sedan hon var 4 år och tävlar nu i Sveriges högsta serie, elitserien. Hon har tränarutbildning 2B.

 

 

  

 

Tränare
Sofia Pettersson
Sofia är ansvarig för klubbens skridskoskola och fortsättningsgrupper. Hon hoppar även in som vikarie i singelverksamheten ibland. Hon har tidigare varit tränare i Lidköpings KK i 6 år samt Karlskrona Allmänna Skridskoklubb. Sofia har tränarutbildning 2B samt domarlicens och har tidigare varit domare på både stjärntävlingar och klubbtävlingar. 

 

Övriga tränare i skridskoskolan samt fortsättningsgrupperna är: 

Elin Persson

Freya Kilbo

Lovisa Trägårdh

Anna Bertilson

Wilma Engman

Samtliga har tränarutbildning 1A och flera är själva aktiva åkare i klubben som både tränar och tävlar.

 

 

 

 

Postadress:
Göteborgs KK - Konståkning
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Besöksadress:
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

 

Vill ditt barn lära sig åka skridskor?  
  

Ladda ner vår folder om skridskoskolan och fortsättningsgrupper.
  
MER INFO OCH ANMÄLAN FINNS HÄR:  

För frågor – maila 

This is a mailto link

 

Huvudsponsor:

  

Sponsorer och samarbetspartners:


 

 

Idrottens Bingo

 logo

MP skating ger GKK's medlemmar 15% rabatt på skridskor

 

 

Torslanda Tidningen signatur

 

 

 

 

Vill Du eller Ditt företag vara med
och sponsra klubben?
Allt är välkommet, stort som smått.
Kontakta oss på This is a mailto link