Hoppa till sidans innehåll

Hur du blir tränare i GKK Singel


GKK Singels policy om hur man kan bli och utvecklas som tränare i klubben

Svenska Konståkningsförbundet

För att bli tränare i konståkning finns det en utbildningsplan som täcker alla verksamhetsformer. Som en del i ledet av insatser för att uppnå målen inom ramen för Strategi 2026 justerar vi våra tränarutbildningar. Utbildningsplanerna kommer att uppdateras inför säsongen 2020/2021. Mer information finns på Svenska Konståkningsförbundets hemsida. www.svenskakonstakningsforbundet.se

Hjälptränare i GKK Singel

Vill du vara hjälptränare i skridskoskolan? Kontakta ansvarig i skridskoskolan på This is a mailto link och anmäl ditt intresse, så sätts du upp på en kölista. Ansvarig för skridskoskolan meddelar styrelsen om vilka som anmält sitt intresse. För att vara hjälptränare i GKK:s skridskoskola skall man vara minst 1/1 testad och ha fyllt 13 år. Hjälptränare ersätts med två stycken biobiljetter/säsong efter 20 timmars aktivt deltagande i skridskoskolans verksamhet.    

Grundkurs  

Vill du fortsätta utbilda dig till tränare? Utbildningskravet från Svenska Konståkningsförbundet för att anmälas till Grundkursen är att du fyller 14 år innevarande kalenderår. Grundkurs erbjuds utifrån klubbens behov av tränare. GKK Singel har som krav att deltagaren har minst 20 timmars dokumenterad auskultation som hjälptränare. Styrelsebeslut krävs.

Stegutbildningar

Instruktörsutbildningarna Steg1-4 följer de krav som SKF ställer för nästa steg. Mer information finns på Svenska Konståkningsförbundets hemsida. www.svenskakonstakningsforbundet.se

Utbildningskostnader och kursmaterial

GKK Singels behov av utbildade tränare är det som styr vem som får gå utbildningar i klubbens regi. Alla ansökningar till utbildningar i GKK Singels namn anmäls av klubben och ska godkännas av styrelsen. Klubben står för tränarutbildningar med 50% av den totala kostnaden för kursavgift och utbildningsmaterial (minus bidrag, om det finns att ansöka) och kursdeltagaren betalar 50% av den totala kostnaden för kursavgift och utbildningsmaterial (minus bidrag, om det finns att ansöka). Målsmans godkännande krävs. Kursavgiften för utbildningen Grundkurs är ca 2000kr och utbildningsmaterial kostar 350kr. Utbildningsmaterial köps in av klubben.

Hemsidorna för Göteborgs Konståkningsförbund (GKF), Svenska Konståkningsförbundet (SKF) och SISU idrottsböcker har mer information om utbildningar, kursavgifter och utbildningsmaterial.

Först när utbildningen är genomförd söks eventuella bidrag av klubben för respektive utbildning. Kostnaden faktureras därefter kursdeltagaren eller målsman. Det kan ta ca 2-3 månader efter genomförd utbildning, innan fakturan skickas ut. Resekostnader och boende står kursdeltagaren själv för och bekostas inte av GKK Singel. När utbildningen är genomförd ska deltagaren uppvisa eller mejla godkänt kursintyg till This is a mailto link.

Auskultation och mentorskap

Vill du auskultera? Syftet med att auskultera är att du får möjlighet att lära dig mer om tränaryrket och att du får ta del av din mentors kunskaper. Timmarna för auskultation redovisas på blanketten ”Auskultationsintyg Svenska Konståkningsförbundet” och blanketten bifogas anmälan till arrangören av utbildningen. Ingen ersättning utgår till deltagare vid auskultation. Kontakta huvudtränaren This is a mailto link för mer information. 

Arbeta som tränare i GKK Singel

Anställning som tränare innebär att man får lön efter den lönestruktur som klubben har, vilket meddelas när man erbjuds anställning. Om man kan få arbeta i klubben beror på klubbens behov av antal tränare som redan är anställda, lämplighet m.m. Detta förändras över tid och beror på antal anmälningar i skridskoskolan, vuxengrupperna och singelverksamheten inför varje ny huvudsäsong. GKK Singel uppmuntrar till utbildning, men man är inte garanterad arbete i GKK Singel.

Vikarier i GKK Singel

Huvudtränaren och ordföranden är de som i första hand tillsätter vikarier, om någon är sjuk eller har förhinder att arbeta. Du är välkommen att stå med på vikarielistan.

 

Frågor? Mejla This is a mailto link eller kontakta styrelsen This is a mailto link

Uppdaterad: 01 JUL 2021 16:47 Skribent: GKK Singel
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

Sponsorer och samarbetspartners:


 

 

logo

MP skating ger GKK's medlemmar 10% rabatt på skridskor

 

 

Vill Du eller Ditt företag vara med 
och sponsra klubben?
Allt är välkommet, stort som smått. 
Kontakta oss på This is a mailto link

Postadress:
Göteborgs KK - Konståkning
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Besöksadress:
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

.

 

 

 

 

 

Idrottens Bingo