Hoppa till sidans innehåll

Planeringsstrategi


I GKK Singel tillämpar vi periodisering, en indelning av träningsperioder med olika fokus på träningsinhåll och intensitet. Variation av träning är avgörande för att uppnå största möjliga utbyte samt att bibehålla rörelseglädje och motivation.


Årsplanering

Nu för tiden utövar man det flesta idrotterna året runt. Träningsverksamheten skiljer sig dock åt under året. En årsplanering innerhåller vanligtvis 1-3 träningscykler och varje cykel delas ofta in i tre huvudperioder: förberedelseperiod, tävlingsperiod och aktiv nedtrappningsperiod.

Träningscyklerna utgår från tävlingsperiodens tidpunkt. För klubbens åkare är tävlingsperioden mellan september-april beroende på tävlingsnivå (Elit- och A-serie, Klubbtävlingar och Stjärntävlingar).

 

Förberedelseperioden- sommarläger och försäsong

Under denna period är målsättningen att bygga upp en optimal grund för tävlingssäsongen vilket innebär att fokus ligger på teknik- och programträning.

 

Tävlingsperioden- huvudsäsongen

Under denna period är målsättningen att uppnå en formtopp inför tävlingar. Tävlingsplaneringen styr träningsupplägget. Träningens intensitet ökar under denna period och utvalda delar av träningarna är tävlingslika (programträning) och ställer krav på det tekniska utförandet. Utöver formtoppning inför tävlingar är det även viktigt att grundträningen underhålls.

 

Den aktiva nedtrappningsperioden- eftersäsongen

Denna period innefattar en kombination av vila och träning. Antalet istimmar minskar under denna period medan annan typ av träning utökas (markträning och dans). Viktigt att åkarna kontinuerligt har tillgång till is för att bibehålla ”iskänslan”. Då tävlingssäsongen startar tidigt för Elit- och A-serieåkarna är det viktigt att redan under eftersäsongen förbereda nya tävlingsprogram till kommande tävlingssäsong.

 

Källa: SISU Idrottsböcker- Idrottens träningslära


Försäsong

Huvudsäsong

Eftersäsong

Uppdaterad: 21 MAR 2018 19:46 Skribent: GKKsi

 

 

 

 

 

Sponsorer och samarbetspartners:


 

 

logo

MP skating ger GKK's medlemmar 10% rabatt på skridskor

 

 

Vill Du eller Ditt företag vara med 
och sponsra klubben?
Allt är välkommet, stort som smått. 
Kontakta oss på This is a mailto link

Postadress:
Göteborgs KK - Konståkning
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Besöksadress:
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

.

.

 

 

 

 

 

Idrottens Bingo