Hoppa till sidans innehåll

Grundkurs 12-14 November


OBS! Du måste vara medlem i GPIF eller en annan IPSC-klubb för att gå kursen. I kursen ingår träning vid 8 tillfällen under våren/hösten. Du ska vara anställd på polismyndigheten eller Polisstudent för att gå just denna kurs.
scrolla längst ned för att fylla i anmälan till kursen.

Kursdatum: 
2021-11-12--14 Fre-Sön
Lörd-Sön 09.00-16.00
fredag 17.00

Examinering: 
2021-11-14 Sön kl. 14.00 med Jörgen Sandberg

Pris för kursen: 2500 Kr (efter polis- och studentrabatt) 
Plats kurs: GPIF:s klubbhus Kallebäck
Plats Teori: GPIF:s klubbhus Kallebäck

Betalning
Nu är det dax att betala in kursavgiften 2500:- till Daniel. Swisha till Daniel Kjellberg på 0709-254693 senast 5 november. Då vet vi att ni har bestämt er för att vara med på kursen.

Inköp av Hölster
Kontakta Daniel Kjellberg på tel 0709-254693 (hans hemsida ligger nere just nu) för att köpa hölster mm. Alla måste ha eget hölster för Glock 17 till kursen. 

Medlemskap i GPIF
De av er som har skickat in ansökan om medlemskap till GPIF men inte fått svar kan ta det lugnt. Just nu så håller vi på att byta system och detta gör att vi inte lägger in er som medlemmar i det äldre systemet. Ni som är poliser och polisstudenter blir medlemmar i GPIF.

Teori på GPIF:s klubbhus
Det är här vi har vår (GPIF) skjutbana. Vi gör teoriprovet då. Det tar en timme och på detta viset lösgör vi en timme från lördagen  som vi kan skjuta istället. De som inte klarar provet denna fredag kväll, får göra det en gång till i På lördagen. 


Du måste ha egen utrustning.
Denna fredag kväll ska vi även prova ut era hölster och bälten. De kan ni köpa på tacpro.se eller tel 0709-254693.  Köp ett bra bälte och två-tre magasinshållare. Sedan kan du köpa ett bra hölster om du har en egen pistol. Har du ingen egen pistol så köp ett billigt hölster för 2-300:- som passar till klubbens lånevapen Glock 17, så har du det så länge innan du får en egen vapenlicens. Hyra av vapen kostar inget extra för kursen då du är medlem i GPIF. 

Kursen i Kallebäck
De som kommer att instruera er är Daniel Kjellberg och Mattias Nyberg. De är duktiga skyttar som har tävlat både med pistol, hagel och gevär i dynamiskt skytte. Denna kurs ger er sedan behörighet att tävla alla tre grenar. Så efter kursen så kan ni tävla i alla tre grenarna, med extra utbildning av hagel och gevär genom din klubb GPIF. (skytte med hagel och gevär är inte med på kursen).
 
Kursen är i två delar:
  1. Teoridel 
  2. Praktikdel med pistol (lördag och söndag)
Inför kursen ska ni redan ha gjort klart teorin hemma. För att klara av detta får ni här en inloggning.  Vi har ingen klassundervisning av teorin på kursen, utan ni läser all teori själva hemma. På kursen gör vi ett prov.
Gör så här för att komma åt teorin:
Börja redan nu med er teori. Klicka här:
Regelbok
Andra regelböcker som du inte behöver läsa.

Nya instuderingsfrågor 2019
http://www.nroi.se/instudering/Länk till SäkB: https://www.skyttesport.se/reglerochbestammelser/sakb/

Vad händer i Kallebäck på kursen?
Vi ger er inte detaljschemat ännu. De som inte klarade teoriprovet får göra det en gång till. Sedan börjar vi att öva och skjuta. Målet med vår utbildning är att ni efter godkänd kurs ska kunna anmäla er till er tävling 2021-22 och kunna genomföra den. Ni ska efter godkänd genomgången kurs kunna så mycket om Dynamiskt skytte att ni på egen hand kan genomföra en tävling.

Gemensamt för all grundutbildning i dynamiskt skytte är att det sker med pistol, så en god skjutvana och eget vapen och utrustning ger deltagaren en bra start i kursen. Grundkursen kan grovt indelas i teori och praktisk skjutinstruktion. 


Utrustning för elev med eget vapen:

 • Vapen med minst 2 magasin.

• 500 patroner. (Betalas av eleven på banan, ca1200:- )

Skyddsglasögon.

• Hörselskydd. Köp gärna Peltor. Saknar elev egen vapenlicens så har vi vapen tillutlåning, du köper din ammunition av oss.

• Hölster som fungerar att dra ifrån, hölstret skall täcka pistolens varbygel.  

• Bälte och magasinhållare.

Teoridelen utgör stommen där man tar del av och studerar regelboken, säkerhetskraven, utrustning, RO-kommandon, tävlingsupplägg, poängräkning mm mm. 
Teoridelen avslutas med tentamen på teorin, ett skriftligt test på 60 minuter. För att kunna examineras  och erhålla IPSC-licens krävs godkänt resultat på teoriprovet och medlemskap i en till förbundet ansluten skytteförening.

Den praktiska delen innehåller den mer specifika skjututbildningen där man drillas i säkerhet, säker vapenhantering, tävlingsmetodik och självklart ytterligare säkerhet. Här får man också möjlighet att praktisera regeltolkning, poängräkning stationsutformning, märkesskjutning osv.
Denna del avslutas med en examination som vid godkänt resultat leder till en globalt giltig IPSC-licens för IPSC-skytte. Examinationen görs av en av förbundets godkända examinatorer. 

IPSC-licens och medlemskap i en ansluten skytteförening är ett krav för att få träna i organiserad form och tävla på sanktionerade matcher.

Vår Instruktör har genomgått NROI utbildning med godkänt resultat.

Alla instruktörer godkänns av förbundsstyrelsen och knyts till någon av förbundets godkända examinatorer. Instruktören lägger upp kursen i samråd med "sin" examinator.

Mvh Daniel och Mattias

This is a mailto link

  

Söker medlemskap i GPIF


Jag önskar köpa hölster bälte - Ej bindande
Har du eget pistol?Varför vill du gå denna kurs 

 
 
   

IndTA2

Postadress:
Göteborgs Polismäns IF - Skyttesport
Skyttesektionen, Gamla Boråsvägen 100
41276 Göteborg

Besöksadress:
Skyttesektionen, Gamla Boråsvägen 100
41276 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031403200
E-post: This is a mailto link

Se all info