Hoppa till sidans innehåll

Grundkurs Nicklas - 2021-00-00


OBS! Du måste vara medlem en IPSC-klubb för att gå kursen.

Kursdatum: 
2021-00-00 Fre-Sön 
Kursstart kl: 08.45-16.00 - (Lördag)
Regelboken SKALL användas under provskrivningen.

Plats:
Vi återkommer med var vi är på kursen.

Examinering: 
2020-11-15 Sön kl. 14.00

Plats kurs: GPIF:s klubbhus Kallebäck
Plats Teori: GPIF:s klubbhus Kallebäck

Teori på GPIF:s klubbhus
Det är här vi har vår (GPIF) skjutbana. Vi gör teoriprovet då. 


Du måste ha egen utrustning.
Denna kväll ska vi även prova ut era hölster och bälten. De kan ni köpa på tacpro.se eller.  Köp ett bra bälte och två-tre magasinshållare. Sedan kan du köpa ett bra hölster om du har en egen pistol. Har du ingen egen pistol så köp ett billigt hölster för 2-300:- som passar till klubbens lånevapen Glock 17, så har du det så länge innan du får en egen vapenlicens. Hyra av vapen kostar inget extra för kursen då duär medlem i GPIF. 

Kursen i Kallebäck
De som kommer att instruera er är  Niklas Olausson och Daniel. Vi är duktiga skyttar som har tävlat både med pistol, hagel och gevär i dynamiskt skytte. Denna kurs ger er sedan behörighet att tävla alla tre grenar. Så efter kursen så kan ni tävla i alla tre grenarna, med extra utbildning av hagel och gevär genom din kluGPIFbb. (skytte med hagel och gevär är inte med på kursen).
 
Kursen är i två delar:
  1. Teoridel 
  2. Praktikdel med pistol (lördag och söndag)
Inför kursen ska ni redan ha gjort klart teorin hemma. För att klara av detta får ni här en inloggning.  Vi har ingen klassundervisning av teorin på kursen, utan ni läser all teori själva hemma. På kursen gör vi ett prov.
Gör så här för att komma åt teorin:
Börja redan nu med er teori. Klicka här:
 
Vad händer i Kallebäck på kursen?
Vi ger er inte detaljschemat ännu. De som inte klarade teoriprovet får göra det en gång till. Sedan börjar vi att öva och skjuta. Målet med vår utbildning är att ni efter godkänd kurs ska kunna anmäla er till er tävling 2020-04-19--20 och kunna genomföra den. Ni ska efter godkänd genomgången kurs kunna så mycket om Dynamiskt skytte att ni på egen hand kan genomföra en tävling.

Gemensamt för all grundutbildning i dynamiskt skytte är att det sker med pistol, så en god skjutvana och eget vapen och utrustning ger deltagaren en bra start i kursen. Grundkursen kan grovt indelas i teori och praktisk skjutinstruktion. 


Utrustning för elev med eget vapen:

 • Vapen med minst 2 magasin.

• 500 patroner. (Betalas av eleven på banan, ca1200:- )

•Skyddsglasögon.

• Hörselskydd. Köp gärna Peltor Saknar elev egen vapenlicens så har vi vapen till uthyrning, vi köper din ammunition och du får låna skyddsglasögon och hörselskydd.

• Hölster som fungerar att dra ifrån, hölstret skall täcka pistolens varbygel.  

• Bälte och magasinhållare.

Teoridelen utgör stommen där man tar del av och studerar regelboken, säkerhetskraven, utrustning, RO-kommandon, tävlingsupplägg, poängräkning mm mm. 
Teoridelen avslutas med tentamen på teorin, ett skriftligt test på 60 minuter. För att kunna examineras  och erhålla IPSC-licens krävs godkänt resultat på teoriprovet och medlemskap i en till förbundet ansluten skytteförening.

Den praktiska delen innehåller den mer specifika skjututbildningen där man drillas i säkerhet, säker vapenhantering, tävlingsmetodik och självklart ytterligare säkerhet. Här får man också möjlighet att praktisera regeltolkning, poängräkning stationsutformning, märkesskjutning osv.
Denna del avslutas med en examination som vid godkänt resultat leder till en globalt giltig IPSC-licens för IPSC-skytte. Examinationen görs av en av förbundets godkända examinatorer. 

IPSC-licens och medlemskap i en ansluten skytteförening är ett krav för att få träna i organiserad form och tävla på sanktionerade matcher.

Vår Instruktör har genomgått NROI utbildning med godkänt resultat.

Alla instruktörer godkänns av förbundsstyrelsen och knyts till någon av förbundets godkända examinatorer. Instruktören lägger upp kursen i samråd med "sin" examinator.

Mvh Niklas och Daniel

This is a mailto link

  

Har du eget pistol? Flera alternativ kan väljasJag önskar köpa hölster bälte - Ej bindande
Varför vill du gå denna kurs? - Välj ett alternativ 

   

IndTA2

Postadress:
Göteborgs Polismäns IF - Skyttesport
Skyttesektionen, Gamla Boråsvägen 100
41276 Göteborg

Besöksadress:
Skyttesektionen, Gamla Boråsvägen 100
41276 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031403200
E-post: This is a mailto link

Se all info