Hoppa till sidans innehåll

IPSC Grundkurs - 21-00-00 - Daniel


OBS! Du måste vara medlem i GPIF eller en annan IPSC-klubb för att gå kursen.

Kursdatum: 
2021-00-00 Fre-Sön
Start kl: 13.00 Fredag
Regelboken SKALL användas under provskrivningen. 
Skriv ut regelbok IPSC samt SäkB i pappersform. 

Examinering: 
2021-00-00 kl. ca 14.00 Söndag

Plats kurs: Sätila SF, Jägmästarvägen 25 i Sätila
Plats Teori: GPIF:s klubbhus Kallebäck (fredag)

Teori kväll på GPIF:s klubbhus i

Det är här vi har vår (GPIF) skjutbana. Vi gör teoriprovet då. Det tar en timme och på detta viset lösgör vi en timme från lördagen  som vi kan skjuta istället. De som inte klarar provet denna kväll, får göra det en gång till i På lördagen. 

Du måste ha egen utrustning.
Denna kväll ska vi även prova ut era hölster och bälten. Det kan ni köpa www.tacpro.se.  Köp ett bra bälte och tre magasinshållare. Sedan kan du köpa ett bra hölster om du har en egen pistol. Har du ingen egen pistol så köp ett billigt hölster för 500:- som passar till klubbens lånevapen (Glock 17), så har du det så länge innan du får en egen vapenlicens. Hyra av vapen kostar 500:- extra för kursen. Ring mig om ni har några frågor 0709-254693

Kursen i Kallebäck
Christer Back är examinator och de som kommer att instruera er är Daniel Kjellberg och Mattias Nyström. Vi är duktiga skyttar som har tävlat både med pistol, hagel och gevär i dynamiskt skytte. Denna kurs ger er sedan behörighet att tävla alla tre grenar. Så efter kursen så kan ni tävla i alla tre grenarna, med extra utbildning av hagel och gevär genom din klubb. (skytte med hagel och gevär är inte med på kursen).
 
Kursen är i två delar:
  1. Teoridel (prov på fredagen och omtenta på lördag för de som behöver)
  2. Praktikdel med pistol (lördag och söndag)
Inför kursen ska ni redan ha gjort klart teorin hemma. För att klara av detta får ni här en inloggning.  Vi har ingen klassundervisning av teorin på kursen, utan ni läser all teori själva hemma. På kursen gör vi ett prov.
Gör så här för att komma åt teorin:
Börja redan nu med er teori. Klicka här:
 
Vad händer i Kallebäck på kursen?
Vi ger er inte detaljschemat ännu. De som inte klarade teoriprovet får göra det en gång till. Sedan börjar vi att öva och skjuta. Målet med vår utbildning är att ni efter godkänd kurs ska kunna anmäla er till er tävling och kunna genomföra den.  Ni ska efter godkänd genomgången kurs kunna så mycket om Dynamiskt skytte att ni på egen hand kan genomföra en tävling.

Gemensamt för all grundutbildning i dynamiskt skytte är att det sker med pistol, så en god skjutvana och eget vapen och utrustning ger deltagaren en bra start i kursen. Grundkursen kan grovt indelas i teori och praktisk skjutinstruktion. 


Utrustning för elev med eget vapen:

 • Vapen med minst 2 magasin.

• 500 patroner. (Betalas av eleven på banan, ca1300:- )

Skyddsglasögon.

• Hörselskydd. Saknar elev egen vapenlicens så har vi vapen till uthyrning, vi köper din ammunition och du får låna skyddsglasögon och hörselskydd.

• Hölster som fungerar att dra ifrån, hölstret skall täcka pistolens varbygel.  

• Bälte och magasinhållare.

Teoridelen utgör stommen där man tar del av och studerar regelboken, säkerhetskraven, utrustning, RO-kommandon, tävlingsupplägg, poängräkning mm mm. 
Teoridelen avslutas med tentamen på teorin, ett skriftligt test på 90 minuter. För att kunna examineras  och erhålla IPSC-licens krävs godkänt resultat på teoriprovet och medlemskap i en till förbundet ansluten skytteförening.

Den praktiska delen innehåller den mer specifika skjututbildningen där man drillas i säkerhet, säker vapenhantering, tävlingsmetodik och självklart ytterligare säkerhet. Här får man också möjlighet att praktisera regeltolkning, poängräkning stationsutformning, märkesskjutning osv.
Denna del avslutas med en examination som vid godkänt resultat leder till en globalt giltig IPSC-licens för IPSC-skytte. Examinationen görs av en av förbundets godkända examinatorer. 

IPSC-licens och medlemskap i en ansluten skytteförening är ett krav för att få träna i organiserad form och tävla på sanktionerade matcher.

Vår Instruktör har genomgått NROI utbildning med godkänt resultat.

Alla instruktörer godkänns av förbundsstyrelsen och knyts till någon av förbundets godkända examinatorer. Instruktören lägger upp kursen i samråd med "sin" examinator.

Pris grundkurs: 3500.00 (betalas vid kursstart eller i förväg).

Mvh Daniel 

0709-254693
This is a mailto link 

  

Söker medlemskap i GPIF

Har du eget pistol?

 
Varför vill du gå denna kurs


 

   

IndTA2

Postadress:
Göteborgs Polismäns IF - Skyttesport
Skyttesektionen, Gamla Boråsvägen 100
41276 Göteborg

Besöksadress:
Skyttesektionen, Gamla Boråsvägen 100
41276 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031403200
E-post: This is a mailto link

Se all info