Hoppa till sidans innehåll

Resultat


Sverige och landskamperna mot Tjeckien i Lundbystrand 2009
 
Den första matchen kl 10.00 vann Sverige med 4-2 mot Tjeckien medans den andra matchen kl 14.45 vann Tjeckien med 4-2, så det vart en vinst och en förlust för Sverige denna helg.  
 
Sverige vann båda landskamperna mot Tjeckien 2008, den första med 5-2 och den andra med 12-3.


Lördagen den 12 december spelades historiens första landskamp i rullstolsinnebandy. Den avgjordes mellan Sverige och Tjeckien och spelades i Tjeckien. Inte helt otippat vann det nybildade svenska laget matchen med 5-2. Returmötet som ägde rum på söndagen slutade i en ännu större svensk seger. Svenskarna som spelat ihop laget ytterligare och blivit varma i kläderna vann med hela 12-3.

Här kan ni se höjdpunkterna från Sveriges andra match mot Tjeckien som slutade med vinst för Sverige med 12-3.

http://www.net-tv.cz/268-Ceska-republika-svedsko 

Uppvisningsmatch under VM-finalen
Sverige spelade även en uppvisningsmatch mot Tjeckien i periodpausen under VM-finalen i innebandy den 14 december inför en publik på uppemot 15 000 personer. uppvisningen varade i 8 minuter (2x4) som slutade med seger för Tjeckierna med 2-0.

- Det var nog en nervkittlande upplevelse för många att spela för en så stor publik. Känslan att kliva in på arenan och höra publikens sorl var härligt och jag var nog inte den enda som fick lite gåshud, säger landslagsledare Carina Andersson. Även om Tjeckien vann med 2-0 var det några fina uppspel av oss där publiken inte var sen med att tala om vad den tyckte. Vid ett par tillfällen hördes det både OOOHHHH och AHHHH över arenan.

Atmosfären i hallen var enormt skön och det är bra att vi har fått den här möjligheten att visa upp rullstolsinnebandy för en stor publik av innebandyfans.

Fler landskamper
Mycket talar för att det blir fler uppvisningsmatcher för det svenska landslaget. Man har redan fått en förfrågan om att spela i samband med damernas innebandy-VM i Västerås och möjligen blir det också uppvisning i samband med SM-finalerna i Globen i vår.
Fler landskamper blir det definitivt. Redan har planerna börjat ta form för en tre- eller fyranationsturnering på svensk mark.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:28
Skribent: Fredrik Montin

 Torpahallen


Postadress:
Göteborgs RIF - Parasport
Henrik Ehrlington, Mor Marias Väg 16
43460 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: +46704620237
E-post: This is a mailto link

Se all info