Hoppa till sidans innehåll

Segrare SvS 2012/2013


Nacka HI vann finalen i rullstolsinnebandyns Sverigeserie 2012/2013.

Det var upplagt för en tuff drabbning när regerande mästarna Nacka HI tog emot svenska mästarna Eskilstuna i finalen av Sverigeserien. Och det blev en intensiv matchinledning där Nacka, med ett starkt publikstöd, satsade på att ta kommandot med tufft närkampsspel. Victor Johansson var överallt på planen och delade ut en rad tuffa tacklingar.

Nacka-guld_2013
Spelet böljade fram och tillbaka, utan att något av lagen gav bort någonting gratis. Det råder inget tvivel om att det var landets två bästa lag som gjorde upp, och den högljudda publiken i Farstahallen fick se ett fysiskt och fartfyllt spel.
I mitten av första perioden missade Eskilstunas Robin Meng ett friläge, och kort därefter var det istället Nacka som tog ledningen, genom Mats Rylander.

final2013

Eskilstuna pressar på för en kvittering.
I andra perioden tar Eskilstuna över spelet i jakten på kvittering, främst anförda av Robin Meng och lagkaptenen Peter Nilsson, som gjorde en mycket bra insats både defensivt och offensivt. Men Nacka spelade smart och disciplinerat, låg nära motståndarna och släppte igenom få chanser. Mattias Larsson skapade trygghet där bak och Tommy Almlöf stod för fin bollbehandling och bra passningsspel.
Eskilstuna pressade och det kändes som att kvitteringen var på gång, men med några minuter kvar av andra gjorde Tommy Almlöf 2-0 till Nacka. Eskilstunas utdelning kommer istället med en och en halv minut kvar av perioden, vilket blir startskottet på en nästan desperat kvitteringsjakt innan periodpausen.
Matchbilden blev den samma i tredje perioden, Eskilstuna pressade på för kvittering, medan Nacka spelade på resultat och satsade på kontringar. Nackas lagkapten Arkan Palani var en av de som jobbade hårdast, och hans uppoffrande spel ledde till ett par rejäla omkullkörningar. 2-1 stod sig och därmed vinner Nacka Sverigeserien för tredje året i rad.
– Det känns underbart. Speciellt att vi tar revansch på Eskilstuna efter förlusten i SM-finalen. Vi har kämpat för det här hela säsongen, och det är extra skönt att vinna på hemmaplan, sade Nackas Victor Johansson efter matchen.

Victor_o_Arkan

Victor Johansson och Arkan Palani firar guldet.
Han var nöjd med hela lagets insats och menade att kämparinsatsen och den genomtänkta taktiken blev avgörande.
– Vi låg nära deras stjärnor Robin Meng och Peter Nilsson, som också är landslagsspelare i basket. Jag tycker vi gjorde det fantastiskt bra, och jag tror att det avgjorde matchen.
Mats Rylander i Nacka och Peter Nilsson i Eskilstuna utsågs till matchens bästa spelare.

Citat ur handikappidrott.se, skribent Tomas Tirén.

Uppdaterad: 21 JUN 2016 15:49
Skribent: Fredrik Montin

 Torpahallen


Postadress:
Göteborgs RIF - Parasport
Henrik Ehrlington, Mor Marias Väg 16
43460 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: +46704620237
E-post: This is a mailto link

Se all info