Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Tyvärr har vi inte fått igång vår tidigare Facebooksida efter att den blivit nedstängd. Men nu är vi tillbaka igen med en ny sida under namnet "Göteborgs Friidrottsförbund". Glöm inte att gå in och gilla sidan så du inte missar några viktiga nyheter!
 
Än är utomhussäsongen inte helt slut. Nu till helgen, den 19–20 september, är det nämligen dags för Ungdoms-DM för 13 och 14-åringar på Slottsskogsvallen, som arrangeras av Sävedalens AIK i samarbete med Göteborgs Friidrottsförbund.
 
Till helgen avslutar många friidrottare säsongen när det är dags för stafett-SM på Slottsskogsvallen, som håller stängt under hela helgen. Tävlingarna livesänds på Friidrottskanalen.
 
Det har så här långt varit en mycket glädjande avslutning på säsongen 2020! I helgen var en stor del göteborgare med och såg till att Sverige tog en dubbelseger på Finnkampen och på tisdagen sprang Andreas Kramer äntligen under 1.45 på 800 meter!
 
I morgon är det dags för den första av två dagar av Finnkampen i Tammefors! Göteborg representerar stora delar av den svenska truppen.
 
Mycket har varit annorlunda under denna säsong där tävlingsarrangörer fått anpassa sig efter rådande situation. Det har också gällt arrangörerna av årets junior- och ungdoms-SM som fått arrangeras vid olika tidpunkter på olika platser.
 
På lördag (5/9) är det dags för final i Kraftmätningen som har ett annorlunda och spännande format detta år, där lagen tävlar på olika platser. På Slottsskogsvallen tävlar IFK Göteborg och Örgryte IS, och Slottsskogsvallen håller därmed stängt.
 
Efter önskemål är det nu beslutat att Friidrottens Hus håller öppet till klockan 20 måndag-torsdag från och med idag, måndagen den 31/8. Fredagar är hallen öppen till kl 19. Mellan 21-25 september är däremot hallen stängd på grund av underhåll.
 
Det blev trots annorlunda förutsättningar en afton fylld av friidrottsglädje när det igår äntligen var dags för årets Göteborg Friidrott Grand Prix. Trots utebliven publik var stämningen bland aktiva och funktionärer på topp!
 
Nu är det inte mer än två dagar kvar till Göteborg Friidrott Grand Prix som sänds live på SVT2 mellan 18–20. Vi guidar dig igenom galan så att du missar något!
 
Nu har nedräkningen för årets stora friidrottsfest på Slottsskogsvallen börjat på allvar! Även om folkfesten på plats med publiken uteblir, hoppas vi att det ska bli god stämning i TV-sofforna! Tävlingarna livesänds på SVT2 mellan klockan 18–20.
 
Då Götalandsmästerskapen i Malmö ställdes in för våra friidrottare 13-14 år så har Sävedalens AIK tillsammans med GFIF tagit på sig att arrangera UDM helgen 19-20 september.
 
Under helgen har årets upplaga av de svenska mästerskapen i friidrott avgjorts på Uppsala friidrottsarena, under lite speciella omständigheter detta ovanliga år. Det blev ett mycket lyckat SM för Göteborgs räkning.
 
Det var just när osäkerheten kring coronaviruset var som störst som Martin Bergman tog vid rodret som Göteborg Friidrotts nya förbundschef. Nu berättar han om första tiden på jobbet och hans tankar om framtiden.
 
Nu går det för alla niondeklassare att söka till friidrottsgymnasiet i Göteborg och deras RIG/NIU inför skolstarten 2021.
 

Postadress:
Göteborgs SK - Friidrott
Skatås motionscentral
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@finalloppet.com

Se all info