Hoppa till sidans innehåll

Veteran-SM i Hällefors

06 MAR 2019 15:17
Medaljregn till GSK vid Veteran SM i Hällefors
  • Skapad: 06 MAR 2019 15:17

Skidklubbarna hade fina framgångar när veteran SM avgjordes i Hällefors med hela nio guldmedaljer.

Tävlingar inleddes på fredagen i några plusgrader med 10 km för de yngre och 5 km för de äldre klasserna, detta i klassisk teknik.

Ragnar Crona visade att ha behärskar staktekniken till fullo och vann H45 och hade dessutom bästa tiden av alla på 10 km. Jens Halvarsson H35, Andreas Benrtsson H40, Adam Blomberg H50 och Bertil Persson i H75 kunde också titulera sig som svenska mästare. Silver blev det för Anders Soovik H40, Tobias Westman i H45 och Jan Soovik i H70.  Gunilla Axelson tog bronset i D60.

På lördagen var det den fria tekniken som gällde och då var det Tobias Westman som var snabbast av skidklubbarna, men det räckte bara till silverplakett, då han hade dagens snabbaste åkare före sig i H45 klassen. Återigen blev guld för Jens Halvarsson, Andreas Berntsson och Bertil Persson. Lena Having var snabb i D55, men tyvärr ensam i klassen. Silver ånyo till Anders Soovik och brons till Jan Soovik och Gunilla Axelson.

Flera av de yngre åkarna valde att köra Skinnarloppet i Malung, så det blev Adam Blomberg, som fick försvara GSK i tätklungan under söndagens masstartlopp.

Det blev ett snabbt lopp, då spåren frusit till under natten. Adam vann nu sitt tredje guld i H55 och det på dagens näst bästa tid över 30 km. Anders Soovik i H40 och Bertil Persson i H70 tog varsin silvermedalj. 

Skribent: Freddy Tengberg för Anders Axelson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Göteborgs SK - Skidor
Box Skatås Motionscentrum
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info