Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


GRKs ridskola erbjuder verksamhet för alla barn, ungdomar och vuxna oavsett utbildningsnivå. Från den yngsta nybörjaren till de ryttare som vill ha lite mer utmaning i sin ridning finns passande träningsgrupper. GRK skapar möjligheter för sina ryttare att utvecklas och att ha kul på hästryggen.

 

Kvalitetsmärkt ridskola

kvalitetsmarkt

GRKs kvalitetsmärkning innebär att vissa krav enligt SvRF uppfylls. För anläggning avser det att hästarna sköts på ett sätt som följer SvRFs hästhållningspolicy beträffande foder, uppstallning etc. För ridskola avser kvalitetsmärkningen främst att lektionsverksamheten bedrivs av utbildad personal.  Kvalitetsmärkningen innebär också att SvRF vart tredje år kontrollerar att uppsatta krav följs.

 

Lektionsverksamheten

Den som rider på ridskolan för ridlärare rider säkert. GRKs ridlärare har utbildning samt lång erfarenhet. Några av dem är inte bara ridlärare utan tävlar även på egna hästar. De verkar som goda föredömen och inspirerar våra unga ryttare.

Som elev på GRK får du både praktisk och teoretisk utbildning. Två lektionstillfällen per termin används till så kallad ”avsutten” undervisning.

När lektionsverksamheten pågår finns våra stallvärdinnor i stallet för att visa elever och föräldrar tillrätta. Vid behov hjälper de till med iordningställande av ponnyer/hästar samt ser till att våra elever får aktuell information om planerade aktiviteter.

 

Seniorridning

För senior kan vi erbjuda undervisning oavsett om du bara vill motionsrida eller har intresse i tävling. Dessa rider i mindre grupper för mer individuell undervisning.

 

Ridskolans olika projekt

Ridskolan ska arbeta för ett gott samarbete med närliggande skolor, och även förskolor är välkomna att besöka ridskolan. GRK tillhandahåller även ridning för barn med funktionshinder.

 

Prova på ridning

För de som är nyfikna på ridning erbjuder ridskolan Prova på ridning. Det innebär att man kan pröva lektionsridning med stöd av stallvärdinnor och en välutbildad ridlärare.  Perfekt för dig som aldrig har ridit, som funderar på att börja rida eller som helt enkelt bara vill prova på (vi tar emot elever från 6 år).

 

Öppet sju dagar i veckan

Götene Ryttarklubb har öppet sju dagar i veckan. På ridskolan har du inte bara möjlighet att lära dig att rida utan du lär dig hur en häst fungerar och hur du ska bete dig för att få en säker samvaro med hästar. Här kan du träffa dina hästintresserade kompisar.

 

Försäkringar

Ryttare på Götene Ryttarklubb är försäkrade genom Svenska ridsportsförbundet.

Uppdaterad: 15 APR 2018 08:12 Skribent: Ida Kärnblad

Börja rida


Vill du komma i kontakt med oss?

Telefon: 0511-599 40

Telefontid måndag - torsdag
kl. 16.00-16.30

Mail ridskolan:

This is a mailto link

Mail Tävlingskommitté:

This is a mailto link 

Stöd Götene Ryttarklubb!
Handla på nätet via

Sponsorhuset

 

 


Postadress:
Götene RK - Ridsport
Vättlösa Bölaholm 4
53334 Götene

Kontakt:
Tel: 051159940
E-post: ridskolan@gotenerk.s...

Se all info

Dina.PNG