Hoppa till sidans innehåll

Föreläsning dykmedicin och dykhistoria


Torsdagen den 3 oktober hade klubben bjudit in Hans Örnhagen och Lars Gustafsson  att föreläsa i samband med vår ***stjärniga dykkurs.

Hans Örnhagen är en av Sveriges mest välkända dykläkare.

Hans började med att första timmen ge de elever på den ***stjärniga kursens elever en lektion i dyk medicin (vi var många som behövde den genomgången).

Andra timmen gick Hans igenom mer allmänna dykmedicinska problem. Då började alla känna att det var dags att hänga med, även jag… Hans höll hela föredraget på en nivå som, tror jag, gjorde att alla närvarande kunde få ut nåt. Det säger inte lite om Hans förmåga att föreläsa då det var drygt 40 deltagare med väldigt olika erfarenheter.

Lars Gustafsson är en fd officer som numer arbetar med dykning utanför försvarsmakten. Likt Hans är Lars mycket engagerad i svensk DykeriHistorisk Förening, så i och med det har han stor kunskap om klockdykningens historia. Lars höll ett mycket intressant föredrag som gav oss hela historien om hur det gick till på den gamla goda tiden. Hur det gick till när kanonerna bärgades på regalskeppet Vasa och andra liknade förlista skepp.

GDK tackar Hans och Lars för en underbar och lärorik föreläsning.

Uppdaterad: 01 JUL 2008 13:40

Postadress:
Gotlands Dykarklubb - Sportdykning
Holmen
62157 Visby

Kontakt:
Tel: 0707413930, 0707977373
E-post: info@gotlandsdykarkl...