Hoppa till sidans innehåll

Historia


Historien om en liten fäktklubb som blev stor

Klubben startades som Roma FF av Kenneth Täckenström 1995, som då var nyinflyttad till Roma från Stockholm. Kenneth Täckenström hade erfarenheter som landslagstränare för damflorett och stora framgångar med elever på Ängby Fäktklubb. Verksamheten växte snabbt och i Romaskolans gymnastiksal samlades både stora vuxen- och barngrupper för att lära sig fäktandets ädla konst.
Kenneth fick med tiden allt mindre tid för fäktningen då hans arbete med Roma glasbruk och Roma kungsgård tog det mesta av hans vakna tid. Efter några år av ambulerande tränare från klubbens fäktarled bestämde sig styrelsen för att rekrytera en ny professionell fäkttränare. Efter många ansökningar från hela världen föll valet på Pawel Mancewicz från Torun i Polen. Pawel har en examen, som idrottslärare och fäkttränare, från Katowice under ledning av professor i fäktning Zbigniew Czajkowski. Som fäktare deltog han i polska landslaget i värja under större delen av 90-talet.
Efter att under en mellanperiod ha haft en liten nedgång i antalet aktiva fäktare har klubben under Pawels ledning växt och koncenterat verksamheten till Visby.

2020 slutade Pawel som fäktmästare efter 16 fantastiska år och Darar Barakat från Jordanien anställdes som ny huvudtränare. Darar har representerat Jordanien i landslaget och har bland annat vunnit brons på Pan Arab Games.

Uppdaterad: 02 DEC 2010 16:18 Skribent: Håkan Lagerqvist

Stödjer fäktning och Gotländsk idrott

 

Bilden nedan länkar till hemsida

Destination Gotland

 

Postadress:
Gotlands FK - Fäktning
Johanna Martell, Jungmansgatan 190
62151 Visby

Besöksadress:
Atheneskolan, Visborgsallén 24
62150 Visby

Kontakt:
Tel: 0728536524
E-post: info@gotlandfencing....

Se all info