Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset 2021


Grangärde Orienteringsklubb arrangerar Naturpasset 2021 under sommaren med 30 kontroller av olika svårighetsgrader utsatta i terrängen vid Stenberget i Nyhammar och Botberget i Sunnansjö
t o m 30/9.

Här kan du snart köpa ditt paket:

Nyhammar                                  Coop nära
Grangärde                                   ICA nära
Sunnansjö                                   Coop nära och Vävglädje Ateljé Butik

Paketet kostar 100 kr och innehåller kartor och övrig information, som kan vara till hjälp i jakten på kontroller i skogen. Kontrollerna är markerade i terrängen med en orange/vit skärm med en bokstavskod som du noterar på ditt startkort.

Betalning i butiken eller via Swish till 123 650 50 36 (Grangärde OK).

Utlottning av lokala priser kommer att ske på de startkort som skickats in till:
Johan Eriksson, Källtorpsvägen 4, 770 14  Nyhammar före 15/10.


Ta det lugnt, ta gärna med en kaffetermos och njut av vår fina natur. Du kan naturligtvis dela upp kontrollerna vid flera tillfällen.

Kanske kommer du att få besöka en och annan plats du aldrig varit på tidigare…

 

Lycka till önskar

Grangärde OK

 

Kontaktperson: Johan Eriksson, tel 070-33 00 760

 

Om du vill bli medlem i Grangärde Orienteringsklubb kontaktar du Lars Dahlström, tel 070-20 74 758.

 

Naturpassets landsomfattande tävling 2021 uppmuntrar att hålla rätt riktning

När vi nu går mot en vår och sommar med fortsatta restriktioner gäller det att inte tappa riktningen i tillvaron utan finna aktiviteter som skänker mening och ger energi. Välkommen att delta i Naturpasset och tävla om en kompass från Silva!

Under fjolåret, då pandemin satte stopp för de flesta aktiviteter, blomstrade aktiviteten i skog och mark. Många upptäckte vilket välmående som naturen kan ge och en smittsäker utomhusaktivitet vars popularitet sköt i höjden var Naturpasset. När annat i livet inte är sig likt kan det vara skönt att förlita sig på en kompass, som pekar en i rätt riktning. Ta dig ut på ett Naturpass nära dig!

Naturpasset i sig är ju ingen tävling - du tar dig ut i skog och mark när det passar dig och orienterar dig fram till så många kontroller du vill i din takt. Som en uppmuntran att ta dig ut och finna några ytterligare kontroller har vi varje år en tävling som varken handlar om att vara snabbast eller mest hängiven. Den ena delen är att registrera koder från ett valfritt antal kontroller som du besökt, och den andra är att ta en bild. Låt kreativiteten flöda när du fångar din Naturpassupplevelse. Låt bilden visa att det är just Naturpasset du är ute med och gör din egen tolkning av temat ”rätt riktning”.

Passande nog är årets pris en kompass från Svensk Orienterings partner Silva. Tillsammans med världsstjärnan Tove Alexandersson och 2000 orienterare i olika åldrar och på olika nivå, har två nya serier med kompasser tagits fram. Med en snabb och stabil kompassnål fungerar kompasserna utmärkt på både promenaden, löprundan och orienteringstävlingen.

Naturpassets tävling innehåller två steg.

  1. Registrera kontrollernas koder
  • Besök kontroller på ditt Naturpass
  • Registrera kontrollkoderna på hemsidan Naturpassområden: logga in med dina uppgifter för ditt IdrottOnline/Eventor-konto eller skapa ett nytt konto. Leta upp aktuellt område i listan, klicka på tävla i kolumnen längst till höger, fyll i koderna och spara.
  1. Föreviga din Naturpassupplevelse med en bild
  • Lägg upp bilden i sociala medier med följande hashtags: #naturpasset, #svenskorientering och #silvaglobal. Observera att du behöver ha ett öppet instagram- eller facebookkonto för att juryn ska kunna se din bild. 
  • Det går lika bra att maila bilden till
    This is a mailto link

Sista dag att delta i tävlingen är 1 december 2021.

En jury från SOFT kommer under december att utse vinnaren. Vinnare publiceras på vår hemsida och på Svensk orienterings sociala medier Facebook och Instagram. Juryns beslut går inte att överklaga.

Svenska Orienteringsförbundet förbehåller sig rätten att använda bilderna som används som tävlingsbidrag i marknadsföring och information i vår verksamhet. Fotografens namn anges om så önskas. Lycka till och njut i naturen!

Uppdaterad: 05 MAJ 2021 14:01 Skribent: Dahlström Lars

Mera info om Naturpasset finns under fliken 

Postadress:
Grangärde OK - Orientering
L Dahlström, Idrottsvägen 9
77155 Ludvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lars.dahlstroem@teli...

Se all info