Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Varför Graninge FF

Varför blev det Graninge FF? Vi är några fotbollsentusiaster som stått på sidan några och kritiserat fotbollsutvecklingen i kommunen. Vi diskuterade lite löst hur vi skulle kunna utveckla fotbollen och samtidigt kanske utforma ett långsiktigt samarbete med andra föreningar i kommunen.

Som på flera andra platser i landet pågår fusioner bland föreningar, men det finns få exempel på lyckade sammanslagningar, ofta har namnfrågan på den nya föreningen satt hinder för bra lösningar. Liknande diskussioner har också pågått i Sollefteåområdet, men tyvärr har hindret varit namnfrågan och gammal nostalgi.

När vi började dra upp riktlinjer för den nya föreningen dök naturligtvis viktiga frågor upp som:

- Namnfrågan?
- Sponsring?
- Samverkan med kommunens övriga fotbollsklubbar?
- Bildandet av en interimstyrelse?


Vi diskuterade om ett företag med sitt företagsnamn skulle kunna vara en realitet och självklart även då bli huvudsponsor för den nya föreningen och vårt första val blev inte oväntat Graninge AB. Den första kontakten med företaget togs i början av 2000 och bolagets företrädare lyssnade på vår idé och bad oss återkomma med mer konkreta förslag efter denna inledande träff möttes vi ett antal gånger innan avtalet undertecknades.

Från föreningens sida är vi stolta och tacksamma att samarbetet med bolaget Graninge kunde slutföras och detta av två viktiga faktorer, för det första har företaget anor från 1600-talet när bolaget startade sin verksamhet i kommunen och för det andra är att företaget just nu expanderar och utökar sin verksamhet just i Sollefteå där vi behöver arbetstillfällen och framförallt framtidstro och optimist efter garnisionsnedläggningarna och vi vill påstå att Graninge AB uppfyller dessa kriterier med råge. Vi vill också betona att föreningen skall sammankopplas med företaget Graninge och inte orten som sådan, fotbollsverksamheten kommer inledningsvis att bedrivas på Graninge IP, medan vårt kansli däremot finns i Sollefteå.

Graninge FF kommer initialt att samarbeta med föreningarna "väster om stan" dvs. Långsele, Österforse och HH-64, men vår målsättning är att föreningen skall bli ett kommunlag där vi skall få till stånd ett samarbete med kommunens övriga föreningar, men den vägen kan bitvis bli slingrig och lång.

Föreningens första verksamhetsår blev med beröm godkänt, vår målsättning var att skaffa ett nytt kontrakt, men efter en fantastisk höstsäsong där vi låg på kvalplats inför sista omgången slutade vi på tredje plats trots vinst.

Vår målsättning inför nästa säsong är att "kriga" om seriesegern och på sikt bli ett etablerat div. III lag, men det är viktiga faktorer som också spelar in för att vi skall kunna behålla men även få in nya spelare till kommunen. De faktorer jag i första hand tänker på är arbetstillfällen som behövs för att behålla men också få nya människor att flytta hit, men även fler utbildningsprogram inom högskolan som möjliggör för ungdomar att som alternativ att stanna kvar.

Vi inom Graninge FF tror på en ljus framtid för fotbollen i kommunen, men till detta krävs ett bra samarbete bland föreningarna och att vi lägger gamla fördomar och nostalgi bakom oss, för tänk om vi en dag skulle kunna stoltera med ett lag i div. II .
Bo Bergqvist vice ordf.

Uppdaterad: 05 FEB 2009 20:00

  

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ange alt-text här.

Postadress:
Graninge FF - Fotboll
C/O Bertil Helander, Husnäs 141
88293 Helgum

Kontakt:
Tel: 062040028
E-post: fotboll@graningeff.c...

Se all info