Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

MTB


VÄLKOMNA TILL MTB-SEKTIONEN

Förutom GBOK MTB ARENA har vi 2 markerade mtb-spår som utgår ifrån toppen av MTB-arenan. Ni hittar dit genom att följa skyltningen ifrån parkeringen vid GBOK-stugan. Spåren är sammankopplade men går också att cykla var för sig. Vill ni njuta av längre rutter så hittar ni våra bästa tips här. All cykling på spåren sker på egen risk.


Vi tar inget ansvar för stigarnas beskaffenhet eller framkomlighet men underhåller och förbättrar spåren på ideell basis, ser ni något som behöver förbättras eller om spåret är blockerat, meddela någon av oss i klubben!

Gillar ni vad vi gör så bidra gärna via swish!
123 1790 385

Regler för allas trevnad och säkerhet!

  • Det är inte tillåtet att cykla på elljusspåret, detta är endast för gående och löpare/skidåkare. (undantag de passager som banorna gör)

  • Cykla på de uppmärkta banorna i första hand. För längre turer är det lämpligt att cykla på östra sidan om motorvägen, dock finns ännu inga märkta banor där.

  • Vid några tillfällen korsar man löpspår och på några korta sträckor delas spåren av både cyklister, löpare och fotgängare. Löpare och fotgängare har alltid företräde så det gäller för oss cyklister att vara uppmärksamma och anpassa hastigheten efter detta.

  • Hjälm ska alltid användas vid cykelkörning i MTB-spåren. Ta gärna med en kompis, det är både roligare och säkrare att vara flera när man cyklar.

  • Notera att det inte finns varningar längs spåren, du måste anpassa hastigheten efter förmåga och hinder!

  • Tänk på att naturstigar förändras hela tiden. Var vaksam på nedfallna träd eller trädgrenar och andra hinder så som gropar, stenar, rötter m.m. All cykling sker på egen risk..

  • Visa hänsyn och ett glatt humör mot dem ni möter!

 

 

Uppdaterad: 12 MAJ 2018 11:25 Skribent: Fredrik Gustafsson

GBOK Orientering

GBOK MTB

logohemmavinsten


Visa GBOK-stugan på en större karta

 


Stöd GBOK genom ett enkelt bidrag!

Swish 123 1790 385

 

Postadress:
Gränna-Bygdens OK - Orientering
Bertil Kjellström, Bergsgatan 24
56332 Gränna

Kontakt:
Tel: 0706859400
E-post: This is a mailto link

Se all info