Hoppa till sidans innehåll

Banor


Länk till pdf med banorna!

Kommer du med bil, parkera vid GBOK-stugan. Båda spåren utgår därifrån men när man kör flera varv åker man inte ner dit. Spåren möts på mitten och går som i en åtta.
Finns givetvis på Strava, hela rundan: https://www.strava.com/segments/17576081

Blå-vit bana, ca 4km. (Norra slingan, riktning medurs)

Märkt med blå MTB-skyltar med vita pilar.
I första delen (efter backen upp till skidbacken) så finns en del hopp byggda av Enduro-gänget. Kör ett första varv lite lugnt så du vet var hoppen finns, det går att undvika dom. I övrigt en relativt enkel bana.

Efter ca 1km finns en kort slinga, märkt med svart skylt och blå snitsel, som kommer tillbaka till samma spår igen. Uppe vid skidbacken finns ytterliggare en kortare slinga, också märkt med svart skylt och blå snitsel, kommer tillbaka uppe vid skidbacken men är inte färdig.

 

Blå-gul bana, ca 5km (Södra slingan, riktning moturs)
Märkt med blå MTB-skyltar med gula pilar.  Denna bana passerar elljusspåret och även vägen flera gånger, ta det försiktigt vid passagerna! En sträcka är på befintligt 5km löpspår – visa hänsyn vid möte/omkörning!
Även här rekommenderas att ni tar ett första varv i lite lugnare tempo. Några lite tekniska partier men i stora drag enkel cykling. 

 

Regler för allas trevnad och säkerhet!

  • Det är inte tillåtet att cykla på elljusspåret, detta är endast för gående och löpare/skidåkare. (undantag de passager som banorna gör)

  • Cykla på de uppmärkta banorna i första hand. För längre turer är det lämpligt att cykla på östra sidan om motorvägen, dock finns ännu inga märkta banor där.

  • Vid några tillfällen korsar man löpspår och på några korta sträckor delas spåren av både cyklister och löpare och fotgängare. Löpare och fotgängare har alltid företräde så det gäller för oss cyklister att vara uppmärksamma och anpassa hastigheten efter detta.

  • Hjälm ska alltid användas vid cykelkörning i MTB-spåren. Ta gärna med en kompis, det är både roligare och säkrare att vara flera när man cyklar.

  • Notera att det inte finns varningar längs spåren, du måste anpassa hastigheten efter förmåga och hinder!

  • Tänk på att naturstigar förändras hela tiden. Var vaksam på nedfallna träd eller trädgrenar och andra hinder så som gropar, stenar, rötter m.m. All cykling sker på egen risk..

  • Visa hänsyn och ett glatt humör mot dem ni möter!

 

Uppdaterad: 12 MAJ 2018 13:43 Skribent: Tomas Lundh

GBOK Orientering

GBOK MTB

logohemmavinsten


Visa GBOK-stugan på en större karta

 


Stöd GBOK genom ett enkelt bidrag!

Swish 123 1790 385

 

Postadress:
Gränna-Bygdens OK - Orientering
Bertil Kjellström, Bergsgatan 24
56332 Gränna

Kontakt:
Tel: 0706859400
E-post: This is a mailto link

Se all info