Hoppa till sidans innehåll

SPÅR


BLÅ-VITT SPÅR, ca 4km. (Norra slingan, riktning medurs)

Märkt med blå MTB-skyltar med vita pilar.
Denna bana passerar elljusspåret och även vägen flera gånger, ta det försiktigt vid passagerna och visa hänsyn för gående/löpare! 
Börjar med en flowig nedfart av Endurokaraktär som bjuder på en hel del sköna kurvor och hopp (som även går att rulla förbi). Efter en liten bro över ravinens bäck påbörjas en klättring genom ett härligt landskap som på vårkanten är fylld med doft av ramslök. Därefter vänder sträckan återigen nedför för att avslutningsvis bjuda på lite enduroinspiration på en gammal crossbana. Sedan påbörjas en mjölksyraklättring tillbaka upp mot motorvägen och avslutas med lite härliga XC-stigar innan du är tillbaka vid start.

BLÅ-GULT SPÅR, ca 5km (Södra slingan, riktning moturs)
Märkt med blå MTB-skyltar med gula pilar.
Denna bana passerar elljusspåret och även vägen flera gånger, ta det försiktigt vid passagerna och visa hänsyn för gående/löpare! 
Spåret börjar med en härlig XC-nedfart i snårig skog som avslutas med ett brant parti innan man korsar elljuspåret. Därefter fortsätter nedfarten på flowiga stigar ned till Bergadammen där en skarp vänster leder dig in på en stig med spång och och ett stenparti precis vid sidan av vattnet. Cyklingen fortsätter sedan i XC karaktär genom skogarna där ni korsar både elljusspår och väg innan ni kommer fram till bergskanten med otrolig utsikt över Vättern och Visingsö. Spåret vänder sedan tillbaks in i skogen men bjuder på härlig körning, utmanande klättring och fina miljöer innan ni åter är tillbaka vid starten.

Hela spåret hittar ni på Strava här: https://www.strava.com/segments/17576081

TROLLMOR, Flowtrail (blå)
Trollmor är byggd för att passa stor som liten. Trollmor är snäll samtidigt som hon kan visa sig ifrån sin busiga sida och bjuda den mest erfarna åkaren på stor underhållning.

SKOGSRÅ, Singletrack (svart)
Skogsrå är lite "elakare" och ger sina mer erfarna utmanare en teknisk prövning där tvära kurvor och branta partier avlöser varandra.

MTB ARENA, pumptrack och hoppzon
I arenan hittar ni en riktigt proffsig pumptrack för långa stunder av utmaningar för de minsta eller en teknisk prövning för de äldre. Här finns det också chans att pröva sin vingar i arenans 3 byggda hopp innan man utmanar polarna i skidbackens dualslalom-bana. Varför inte avsluta dagen vid grillplatsen där ni samtidigt njuter av Sveriges kanske bästa solnedgång!

Hitta hit

 • Parkering: https://goo.gl/maps/XcnxT2swhVYQyyzU8 
 • MTB Spårstart: https://goo.gl/maps/4sHDaiWLrFfV3BQw7 
 • Kör ifrån Gränna mot Tranås. Efter Motorvägsundergången följ anvisning mot GBOK/Kaffestugan. Efter grusvägen följ P-skylt ner till vänster och parkera på angiven plats. Följ sedan skyltning mot MTB spår på cykel.
 • Ta trapporna upp ifrån Södraparken, ta riktning mot dansbanan och följ gångvägen österut upp till GBOK-stugan. Därefter skyltning mot MTB Spår

Regler för allas trevnad och säkerhet!

 • Det är inte tillåtet att cykla på elljusspåret, detta är endast för gående och löpare/skidåkare. (undantag de passager som banorna gör)

 • Cykla på de uppmärkta banorna i första hand. För längre turer är det lämpligt att cykla på östra sidan om motorvägen, dock finns ännu inga märkta banor där.

 • Vid några tillfällen korsar man löpspår och på några korta sträckor delas spåren av både cyklister och löpare och fotgängare. Löpare och fotgängare har alltid företräde så det gäller för oss cyklister att vara uppmärksamma och anpassa hastigheten efter detta.

 • Hjälm ska alltid användas vid cykelkörning i MTB-spåren. Ta gärna med en kompis, det är både roligare och säkrare att vara flera när man cyklar.

 • Notera att det inte finns varningar längs spåren, du måste anpassa hastigheten efter förmåga och hinder!

 • Tänk på att naturstigar förändras hela tiden. Var vaksam på nedfallna träd eller trädgrenar och andra hinder så som gropar, stenar, rötter m.m. All cykling sker på egen risk..

 • Visa hänsyn och ett glatt humör mot dem ni möter!

 • Tvättmöjligheter och vatten finns på baksidan av GBOK-stugan precis nedanför parkeringen.
Uppdaterad: 12 MAJ 2018 13:43 Skribent: Fredrik Gustafsson

GBOK Orientering

GBOK MTB

logohemmavinsten


Visa GBOK-stugan på en större karta

 


Stöd GBOK genom ett enkelt bidrag!

Swish 123 1790 385

 

Postadress:
Gränna-Bygdens OK - Orientering
Bertil Kjellström, Bergsgatan 24
56332 Gränna

Kontakt:
Tel: 0706859400
E-post: This is a mailto link

Se all info