Hoppa till sidans innehåll

Lokal/Regional Hästhoppning 1/5 2017


Grevagårdens ryttarförening bjöd in till finfina tävlingar i hoppning.

300 starter klarades av med många skaraborgska ryttare i startlistorna. Klasserna som reds hade hinderhöjder från 90 centimeter till 130.

Tävlingen var lite speciell, främst riktad till unga hästar som ska kvalificera sig till de stora unghästfinalerna som bland annat avgörs i samband med Falsterbo horse show i sommar. Klasserna hade ingen omhoppning för dem som var felfria i första omgången utan felfritt inom maximala tiden var det som räknades för att få placering.

- Det är intressant för hästar och ryttare att komma ut på en stor utomhusbana med mycket att titta på. Det är en bra erfarenhet att gå här, inte mot klockan utan lugnt och fridfullt, säger Margareta Wetterberg, överdomare.

Ryttarna har sju försök på sig att kvala in till finalerna och måste ha tre felfria rundor för att klara det. Tävlingen på Grevagården var ett av flera möjliga tillfällen att göra det.

En av hemmaryttarna från Grevagårdens ryttarförening är Ebba Eriksson som red sin häst Checkpoint Charlie, en tolvårig valack, (jodå äldre hästar fick förstås också vara med) . Hon startade två 1,20 - klasser. När vi träffar henne har hon precis ridit den första klassen utan fel.

- Min häst är ingen unghäst utan anledningen att jag rider här idag är att jag ska kvala till Grevagårdens lag i Elitallsvenskan och det har jag gjort nu, säger hon glatt.

Sedan var det dags att ladda om till nästa 1,20 - klass.

Hur laddar du?

- Jag tittar på de andra ryttarna och låter mig inspireras av dem, det är väldigt många duktiga som är med. Jag ska rida som jag gjorde i första rundan, hålla ett jämnt tempo. Det som är svårt är att det är relaterade avstånd mellan vissa hinder, det ska vara ett visst antal galoppsprång mellan dem. Så här gäller det att hästen är lydig.

Nervös?

- Nä!

Hur gick det då för Ebba i andra klassen? Jo riktigt bra, förut ett litet förargligt riv.

Här kan du se alla resultat.

Uppdaterad: 18 NOV 2017 10:48
Skribent: Johanna Ahlqvist
Epost: Adressen Gömd

 

Grevagårdens Ryttarförening GRF

#grevagårdensrf

År 2018 fyller GRF 50 år!

Förslag på aktiviteter, både stort och smått, tas tacksamt emot.
Hör av dig This is a mailto link
Facebook eller någon av oss här.

 

 

 

 

 

Postadress:
Grevagårdens RF - Ridsport
Kassör GRF: Anneli & Sand Redovisning, Gransikagatan 10
54140 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info