Hoppa till sidans innehåll

Finalförlust i FIF Cup

2017-11-25 20:33
Förlängning avgjorde
  • Uppdaterad: 2017-11-25 20:59

Grums nådde finalen i Forshagas futsalcup. Där kunde Sommarro avgöra när 1 minut återstod av den förlängning som det mållösa resultatet efter full tid drev fram.

Grums gjorde en riktigt bra turnering. Man skickade de unga att representera. Med untantag av Ismat Katrimi (han är inte lastgammal han heller, fyller snart 21) så var det idel tonåringar som kom till spel. Det var framförallt en gedigen laginsats, med hårt jobb och disciplinerat  spel som bäddade för den framgång, som resultatet trots allt blev. Det var väl i mångt och mycket  bra insatser av spelare som i somras var en bra bit från A-lagsspel som överraskade.'

Målvakten, Mustafa Katan, var väl typ fjärdevalet mellan stolparna, men han spelade så bra att succesionsordningen  kan ha rubbats efter denna turnering. Induviduell spetskompetens från Ismala Samboue och Hakim Safari satte avtryck i den skytteliaga som i slutet såg båda i toppen.

Gruppspel

Grums-Sommarro 1-0. Mål: Hakim
Grums skapade många chanser  att stänga ner matchen, men det tidiga ledningsmålet stod sig.

Grums-Östra Deje 0-0 (straffar 2-3)
En pinne var. Bonuspoängen efter straffar  till ÖDIK, det kom att avgöra toppen av gruppen. Det rutinerade ÖDIK (med flera f.d. forshagaspelare) backade hem.

Grums-Fogdö 4-0. Mål; Isse 2, Hakim 2. Här var det envägsspel. 4-0 kunde varit mer.

Kvartsfinal

Grums-FBK J 3-1. Mål: Hakim 2, Isse . FBK fick lite hopp i slutet med reducering till 1-2 trots jättechanser till 3-0, men en säker seger.

Semifinal

'Grums-Skoghall 3-2 Mål: Isse 3, Skoghall spelade offensivt, det tackade Grums för med snabba omställningar, det var 3-0  innan  Skoghall reducerade dubbelt i slutminuterna

Final
Grums-Sommarro 0-1 efter förlängning

Sommarro avgjorde när en minut av förlängningen återstod. Man hade lärt sig av gruppspelet, backade hem och stängde ytor och satsade på långa uppspel. Grums fick inga chanser att anfalla mot annat än ett förstärkt och bra spelande sommarroförsvar.

Laget som spelade:

Målvakt: Mustafa Katan Gasali

Försvarsspelare: William Högefjord Kristiansson, Ismat Karimi, Abdi Khalif, Aliresa Hasani.

Anfallare: Ismala Sambou, Hakim  Safari, Mohammed Khalif, Moaus Chick Alchabab

 

 

 

 

 

 

Skribent: Jan Andersson
Epost: Adressen Gömd
Grums IK FK - Skandiamäklarfemman (div 5 östra herrar)
Gamla Vägen 85
664 34 Grums
Telefon: 055513427
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Grums IK FK - Fotboll
Gamla Vägen 85
66434 Grums

Kontakt:
Tel: 055513427
E-post: This is a mailto link

Se all info