Hoppa till sidans innehåll

Bandyavslutning för ungdomarna

01 APR 2009 10:24
Nu har säsongen 2008-2009 nått sitt slut i Grycksbo BK Bandy. Detta i och med den traditionella avslutniningen för våra ungdomar.
  • Skapad: 01 APR 2009 10:24

Traditionen att fira och tacka våra ungdomar för en väl genomförd säsong förs vidare. Och vi samlades åter i Grycksbos gamla NTO-lokal som numer är Grycksbo Bygdegård. Där har många fina bandyavslutningar genomförts så historiens vingslag känns i ben och märg.

Numer har VI inte förmånen att ta del av Gerhard Engholms eminenta historieberättelser och Gerhards minnen från bandyisarna, som brukligt var när det var dags för avslutning. Men han berättar nog sina minnen fortfarande någonstans för alla gamla bandykämpar.

Alla våra ungdomar i åldern 3 till 16 år var välkomna, och uppslutningen blev över förväntan. Åttio (80) ungdomar fick under kvällen äntra scenen för att ta emot en medalj som ett minne för den gångna säsongen. Och det är lustigt att en sån liten sak kan vara så otroligt viktig och betyda så oerhört mycket för ett barn. Det gick inte att ta miste på den glädje, stolthet och blyghet som barnen känner när de ett par få sekunder får stå där i rampljuset och vara bara JAG och medaljen.

Barnen i skridskoskolan (25 stycken) fick inleda kvällen med en spännande skattjakt i skogen, där 25 skatter fanns gömda i tomtar o trollens rike. För de äldre barnen väntade en sexkamp med massa kluriga tävlingar som alla innehöll moment med bandybollar naturligtvis. Om jag inte hörde fel var 171 den högsta poängen som ett lag fick ihop under kvällen.

 

Efter fika och Bullens varmkorv hälsades alla välkomna tillbaka till en ny säsong med Grycksbo Bandy. Bo Karlstens från styrelsen kunde även berätta att hela 107 ungdomar i åldern 16år och yngre har varit igång med bandyträning under vintern. Är det rekord? Och då kan vi dessutom lägga till alla seniorspelare som inte finns inräknade i den siffran. Imponerande av lilla Grycksbo.

 

Man för även här traditionen vidare att Grycksbo förknippar man framförallt med idrott och bandy i synnerhet. Grycksbo som ort och Falun som kommun kan vara stolta över sitt varumärke Grycksbo Idrottsförening (GIF) som fortfarande är det starkaste på orten. Med alla våra ambassadörer inom Orientering, Fotboll, Skidor och Bandy är GIF det som marknadsför orten på bästa sätt.  

 

Skribent: Pär Uhlin

Postadress:
Grycksbo IF BK - Bandy
Pär Uhlin, Box 20
79020 Grycksbo

Besöksadress:
Pär Uhlin, Bergsgården 58
79191 Falun

Kontakt:
Tel: +46703725982
E-post: par.uhlin@dalaidrott...

Se all info