Hoppa till sidans innehåll

Helafton med Grycksbo bandy

10 MAJ 2015 18:32
Grycksbo IF BK Bandy tog sig överraskande till semifinal om Svenskt mästerskap för flickor 17 år i vintras. Häromdagen bjöd man in sina ledare, sponsorer och supportrar till en tack för stödet-dag i Munktellska villan på Grycksbo Pappersbruk.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2016 20:52

Eva Palm Uhlin, framgångsrik bandyspelare med mängder av SM- och VM-guld på meritlistan är numera en av tränarna bakom Grycksbo Bandys framgångsrika ungdomssatsning. Hon föreläste om hur man som kvinna lyckas i en mansdominerad värld.

Torbjörn "Grycksboexpressen" Eriksson, född och uppvuxen i Grycksbo, tog chansen att bjuda tillbaka till sin. Han pratade om sin väg från liten parvel till seminfinalist på OS och Svensk rekordhållare på 200 meter löpning.

Deltagarna fick vara med om en resa från kolstybb till allvädersbanor, och en karriär som fortsatt som framgångsrik tränare för en av världens mest uppskattade kvinnliga friidrottare genom tiderna. 

Otrolig karriär

Daniel "Grycksbo-Nisse" Tynell, framgångsrik skidåkare med otroliga sju pallplatser på vasaloppet, detta inom en tidsrymd av 3.8 sekunder fördelat på 63 mil!

Daniel tog deltagarna med på den smått otroliga karriären som fick ett abrupt slut en dag i februari, veckan innan starten för årets Vasalopp. Daniel, som tillsammans med sin bror Rickard just avslutat målgången på halvvasan, segnade ner på parkeringen inför familj och vänner med en befarad hjärtinfarkt.

Daniel fick efter noggranna undersökningar konstaterat att hans karriär som elitskidåkare var över. 

Både Torbjörn och Daniel har fått sin uppfostran inom familjen Grycksbo IF, och även Daniel tog det som ett självklart beslut att ställa upp när klubben hörde av sig.

– Självklart var det en ära att få komma hem och berätta om min karriär, man kunde inte tro att folk var intresserade av att lyssna på oss pöjkar från byn, säger Daniel.

Men det var det tydligen, trion drog fulla hus och var mycket uppskattat av oss åhörare.

Fostrar stjärnor

Grycksbo Bandy som än idag fostrar stjärnor till sporten berättade via Pär Uhlin om att var 14:e boende person i Grycksbo idag spelar bandy och fotboll. Pär berättar vidare om far och son Andersson som varje vinter sliter med skidspår och på somrarna med orienteringsbanor och om Grycksbo byaråd som är i full fart med att restaurera Grycksboparken.

Han berättar en anekdot från i vintras om hur Mikael "Dallas" Dahlsten före detta landslagslibero och numera tränare för Stockholms F17, i vintras gästade Tansvallen. Han sa till sin dotter Olivia som är en stor talang inom både fotboll och bandy, kom hit och känn på isen med handen, känner du ytan? Sådan här fin is kommer du aldrig att få känna på igen. Detta var ett kvitto om något till alla våra ideella planskötare som lägger sin själ i att göra de bästa av förutsättningar för våra aktiva i klubben.

Lag för alla åldrar

Klubbens allt i allo Håkan Norberg berättar stolt att klubben har lag för alla åldrar; gubbar och gummor tränar veteranbandy, skridskoskolan för yngsta lockar över 30 barn varje vinter, och så har vi Flickor 17 som gick till semifinal om Svenskt Mästerskap. Det är den största framgången ett lag haft i Grycksbos historia. Pojkar och flickor spelar i samma lag och i vintras spelade vissa spelare hela 45 matcher under säsongen, så idrottens själ, den hittar man i Grycksbo.

Postadress:
Grycksbo IF BK - Bandy
Pär Uhlin, Box 20
79020 Grycksbo

Besöksadress:
Pär Uhlin, Bergsgården 58
79191 Falun

Kontakt:
Tel: +46703725982
E-post: par.uhlin@dalaidrott...

Se all info