Hoppa till sidans innehåll

Pär och Eva blev Årets föreningshjältar 2018

28 DEC 2018 11:05
STORT GRATTIS till Pär Uhlin och Eva Palm-Uhlin har blivit utsedda till Årets föreningshjältar 2018!!!
  • Uppdaterad: 28 DEC 2018 11:05


Pär Uhlin och Eva Palm Uhlin blev Årets föreningshjältar 2018. 

Pär Uhlin och Eva Palm Uhlin blev i november nominerade till utmärkelsen Årets fan- och föreningshjälte där spelbolaget Unibet står som initiativtagare. Spelbolaget vill hylla människor som står för en sund läktarkultur och som gör allt och lite till för sin mening.


– Det är oerhört smickrande att få en sådan utmärkelse och det visar att det finns någon som bryr sig. Nu ska vi iväg på bandy på Lugnet och sen ska vi skjutsa dottern till Sandviken där hon tränar med Sandviken. Hon tränar dubbelt både i Grycksbo och Sandviken, berättar Pär Uhlin


Pär Uhlin och Eva Palm-Uhlin

Grycksbos eldsjälar inom föreningen säger att de lägger ner 50-60 timmar i veckan på idrotten.

– Men viktigare är att uppmärksamma min frus arbete. Hon betyder otroligt mycket för våra bandytjejer i hela Sverige, det är så viktigt med kvinnliga ledare och de växer inte på träd. Hon är en klippa, sa Pär Uhlin tidigare till tidningen.


Motiveringen

Pär och Eva Uhlin har inte bara en enorm erfarenhet av Bandy utan de har ett omatchat driv där de lyckas överföra sin kunskap till hela föreningen på ett ypperligt sätt. Att de är otroliga idrottare med en djup erfarenhet visas inte minst när de lyckats bygga ett lag som vunnit allsvenskan med Grycksbos damlag tre av fyra gånger. Pär och Eva Uhlin förtjänar att hyllas för deras engagemang och driv i att hjälpa barn och unga att känna samma engagemang för idrott och föreningslivet.


Pär Uhlin:

– Det måste vara någon i föreningen som nominerat oss och det var en fin vinnarmotivering.

Prispengarna på 30 000 kronor fördelas mellan pristagarna och föreningen. 10 000 kr går till paret Uhlin.

– Det blir till att köpa nya skridskor och i övrigt behöver vi allt material vi kan få tag på. När skoleleverna slutar skolan så går de ner till bandyplanen så det behövs alltid klubbor, skridskor och grejer till slipmaskinen, säger Pär Uhlin.


Nomineringstexten:

Pär och Eva kom till Grycksbo för cirka 10 år sedan. Pär är född här, Eva i Stockholm och båda har varit aktiva bandyspelare, Pär som målvakt och Eva som utespelare.

Eva har flera SM-guld och även spelat i landslaget, även utsedd till årets spelare.

När Eva och Pär kom till Grycksbo fanns inte det som finns idag. När de kom hit började de direkt att prata med barn och ungdomar om bandy. Resultatet blev att vi idag har ett Damlag i allsvenskan som vunnit hela serien tre av fyra gånger. Dessutom finns det nu ungdomslag och skridskolek.

Pär och Eva har verkligen ett finger med i alla lag och dom lever och andas bandy dygnet runt. Utan dessa personer så hade vi med största säkerhet inte haft någon bandy kvar på orten.

 

Läs hela artikeln här: https://www.dalademokraten.se/artikel/bandy/par-och-eva-blev-arets-foreningshjaltar

Skribent: Agnetha Holmgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Grycksbo IF BK - Bandy
Pär Uhlin, Box 20
79020 Grycksbo

Besöksadress:
Pär Uhlin, Bergsgården 58
79191 Falun

Kontakt:
Tel: +46703725982
E-post: par.uhlin@dalaidrott...

Se all info