Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Grytgöls IK - Varpa

Grytgöls IK-Varpa

Grytgöls IKs varpahistoria är inte speciellt lång men det har å andra sidan varit en mycket intensiv period. Någon gång kring 2005 fick GIK en inbjudan att komma till Svenska Varpaförbundets Årsmöte som avhölls på Scandic i Bromma. Man var helt enkelt nyfiken på GIKs verksamhet och föreningsidé. Initiativet till detta togs av dåvarande sekreteraren i Svenska Varpaförbundet Barbro Wettersten.

GIKs ordförande Göran Gustafson och Anders Bengtson deltog på mötet och föreläste för det samlade varpafolket. Efter föreläsningen uttryckte Svenska Varpaförbundet ett önskemål:

-Vi vill att Ni arrangerar ett SM i Grytgöl om ett par år !

Då svarar Göran Gustafson lite klämkäckt:

-          Javisst, det fixar vi !

Göran visste ingenting om Varpasporten och allra minst hur ett SM-arrangemang går till. Vid hemkomsten skulle man kunnat förvänta sig hård kritik när två representanter lovat något dylikt utan förankring hos vare sig medlemmar eller styrelse.

Istället utropade en grupp Grytgölare:

-Ska vi ha ett SM i varpa på hemmaplan så ska vi minsann tävla också, och vips hade vi en varpasektion

På den vägen är det. Nu har vi hållit på några år. Vi har hunnit arrangera Mini-Varpa-Camp, U-SM och Stora SM, men vi ligger fortfarande långt efter de bästa vad gäller själva kastningen. Men varpans inträde i klubben har gett oss väldigt mycket. Nya impulser från varpans nätverk, nya medlemmar som kommer in och bidrar till helheten och en rolig aktivitet där alla kan tävla mot varandra.

Du är också välkommen att prova att kasta Varpa !
Egna nyheter

Postadress:
Grytgöls IK - Varpa
Getryggen 175
61274 Grytgöl

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info