Hoppa till sidans innehåll

Midsommarfirande i Grytgöl


Midsommarafton har alltid varit en betydelsefull och viktig dag i Grytgöls historia.

Alltsedan 1943 har Midsommar firats på ett alldelese speciellt och unikt sätt i Grytgöl. Kl 14.00 avgår då det traditionella Karnevalståget som redan första året fick namnet POLUSTUS. Syftet med "Tåget" var från början att göra byborna uppmärksamma på att nu var det dags att börja fira Midsommar. Efter hand har karnevalståget utvecklats och skulle i dag kunna beskrivas som en rullande revy. 10-12 vagnar, dragna av veterantraktorer, rullar genom byn tillsammans med andra fordon av de mest konstiga slag. Varje vagn har ett tema där man på ett underfundigt sätt driver med aktuella händelser som skett, både lokalt, nationellt och internationellt..

När "tåget" är tillbaka på Björkliden är det traditionellt midsommarfirande med kaffeservering, lotterier och dans kring Midsommarstången. Ett antal artister av hög kvalitet brukar också gästa Björkliden på Midsommarafton vilket ytterligare garanterar ett högt besöksantal. Vi räknar med att ca 3-4000 personer löser entré till Björkliden medan det säkerligen är det dubbla som ser själva kortegen.

Polustus har en alldeles egen flik och hemsida vilken vi varmt rekommenderar.

På Midsommardagen är det dans på Björkliden. En välbesökt fest som kommit att kallas för Hällestadtraktens stora hemvändarfest.

Missa inte den !

Uppdaterad: 29 DEC 2012 23:19 Skribent: Joakim Nyander

 

 

Postadress:
Grytgöls IK
Getryggen 175
61274 Grytgöl

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info