Hoppa till sidans innehåll

Dragkamp - en sport för alla


Välkomna att träna cirkelträning och prova på dragkamp!

Under våren och sommaren håller vi till på Björkliden Grytgöl och på vintern är det uppbyggnadsträning i Grytgöls skola som gäller.

 

Träningstider:

Söndagar kl.17.00 i Grytgöls skola

(vid dåligt väder är vi inne i Grytgöls skola, se Facebookgrupp nedan eller anmäl er till SMS-lista hos Emma på 0727284921 för uppdateringar)

Välkomna!

 

Dragkamp

 

Vem kan hålla på med Dragkamp?

 

Jag brukar säga att dragkamp är en sport för alla.

En fördom är att dragkamp är till för stora starka män, men dragkampen passar alla. Viss styrka, teknik, men framförallt lagarbete gör ett vinnande lag. Alla olika typer behövs i laget.

 

Tycker du om att träna, men har inte hittat din sport?

Vill du testa på något nytt?

Välkommen till oss.

 

Det går alldeles utmärkt att kombinera dragkamp med andra idrotter. Har din idrott kanske sommaruppehåll och du vill hålla igång och få bra träning för hela kroppen så är dragkamp absolut något för dig.

 

En liten dikt:

Gammal som ung,

lätt som tung,

kille som tjej

dragkamp är sporten för dig”

 

 

Hur går det till?

 

Två lag bestående av 8 personer och en coach ställer upp på varsin sida av ett rep och ska dra sin motståndare 4 meter för att vinna. Sedan byter man sida (ifall sidorna är ojämna – allt för att det ska bli så rättvist som möjligt.) Vinner samma lag båda sidor får laget 3 poäng. Vinner man en sida var får vardera lag 1 poäng. De fyra lag som har flest poäng möts sedan i semifinal och final.

För att det ska bli rättvist tävlar man i olika viktklasser där det är lagets totala vikt som räknas. Det finns herrklasser, damklasser, ungdom- och mixklass, samt knatteklass för de minsta.

 

Utrustning:

Det som behövs är ett par dragkampskängor för att få bra fäste i gräset. Vi har några att låna ut och annars så går det bra att komma i gympaskor.

 

Vill du veta mer om dragkamp kan du kolla in några filmer på youtube eller läsa mer på svenska dragkampsförbundets hemsida.

Här följer länkar:

http://www.youtube.com/watch?v=wMk_YxLQs_U
http://www.youtube.com/watch?v=6YNLwicEaG4
www.svenskdragkamp.se

 

Följ oss gärna på Facebook för uppdateringar: Grytgöls IK-dragkamp

 

Kontakta mig vid frågor:

Emma Moschner

This is a mailto link

0727-284921

Uppdaterad: 22 NOV 2016 20:59

 

 

Postadress:
Grytgöls IK
Getryggen 179
61011 Grytgöl

Kontakt:
Tel: 012243157
E-post: This is a mailto link

Se all info