Hoppa till sidans innehåll

Grytgöls IK - Den lilla föreningen med den stora gärningen


Ja, det är ett epitet som GIK blivit tilldelade nån gång. Allt sedan klubben bildades 1928 har man spelat en aktiv och betydande roll i samhället Grytgöl mled omnejd.

De idrotter GIK ägnar sig åt idag är fotboll, skidor och varpa. Men motionsaktiviteterna är många fler och ett viktigt inslag, inte minst ur ett folkhälsoperspektiv.

Det som egentligen har satt Grytgöl på kartan är nog trots allt alla de arrangemang av kulturell karaktär som funnits med under alla år. Karnevalståget Polustus på Midsommar har varit flaggskeppet som lockat massor av besökare genom åren. Att man driver och försöker utveckla en gammal traditionell folkpark i anslutning till idrottsplatsen har ansetts som mycket lovvärt, men samtidigt krävande både ekonomiskt och personellt.

Att föreningen också har tagit ett stort socialt ansvar för medlemmar och bybor är en annan faktor som blivit omnämnd i positiva ordalag. Att man driver simskola, badplats, lekparken i byn, ett vandrarhem och en biblioteksfilial anses av invånarna i Grytgöl som en självklarhet.

När vågen av lokala utvecklingsgrupper på landsbygden svallade som mest och det bildades byalag i varenda mindre ort, var det ganska självklart att GIK skulle påta sig även den rollen. Den hade man liksom alltid haft. Idag arbetar man med allehanda framtidsfrågor till fromma för såväl Idrottsklubben som orten Grytgöl.

 

Med så många järn i elden är tillgången på eldsjälar och hängivna föreningsmänniskor ett måste. Och ett faktum - det fullkomligt dräller av eldsjälar i byn !

Vill du ta del av något av allt som GIK har att erbjuda ? Gå in på fliken "Föreningen" och klicka på "Erbjudande från GIK" Där hittar du allt som GIK kanerbjuda. Några erbjudanden har också egna flikar på hemsidan.

Uppdaterad: 01 MAR 2014 16:46

 

 

Postadress:
Grytgöls IK
Getryggen 175
61274 Grytgöl

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info