Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Gunnarskog IK - Gymnastik

gik gympa

2017

Höstsäsongen

 

Höstens träningpass på järvenskolan börjar på måndag v. 34.

Måndagar: 
Core 18.00
Styrka 19.00

Onsdag: 
Barngympa 4-6 år 18.00 (start onsdag 6/9)
Tabata 19.00

Söndag: 
Barngympa 0-3 år 10.30 (start söndag 3/9)
Cirkelträning: 17.30

Core
Träningen är oftast upplagd som ett pass med lite enklare övningar till att börja med, för att värma upp. Det hela har stort fokus på bålen, dvs. magen och ryggen, vilket är viktigt för en god hållning och för att orka med övrig styrketräning med rätt teknik. Svårighetsgraden på träningen kan anpassas till individen med varierade övningar och utförande. Under passet uppmanas den tränande att hålla magen spänd för att undvika skador i ryggen, som kan uppkomma vid för grov svank. De flesta övningarna utförs på golvet med en matta och hela passet avslutas med stretching. Övningar som passar in på Core är situps av olika slag, ryggresningar, plankan (hover), ufall med rotation, armhävningar mm. 

Cirkelträning
En varierande och rolig form av träning. Du tränar kondition och styrka för hela kroppen på stationer som traditionellt är utspridda i en cirkel. Därav namnet. Vi tränar i intervaller t ex 45 sekunder träning och 15 sekunder vila.

Tabata
Ett högintensivt pass där vi utför korta intervaller. Övningarna är enkla och passar alla då man anpassar till sin egen nivå. ett svettigt pass som om viljan finns utmanar både på kondisen och styrkan. Viktstång eller hantlar används i styrkerepetionerna.

Barngympa

0-3 år:
Barnen får träffas och leka med olika redskap i gympasalen tillsammans med sina föräldrar. Ledare finns på plats men inga "organiserade" lekar då barnen i denna ålder leker bäst fritt.


4-6 år:
Ledare tar hand om barnen och leker olika lekar och/eller gör någon redskapsbana.

Nyheter från DF

Postadress:
Gunnarskog IK - Gymnastik
Erika Olsson, Stommen Där Väste 2
67035 Gunnarskog

Kontakt:
Tel: 0705767999
E-post: erika_olsson84@hotma...

Se all info