Hoppa till sidans innehåll

Information med anledning av Corona

18 MAR 2020 08:09
Hej alla medlemmar i Gustavsbergs OK Det har nog inte undgått någon att Coronaviruset påverkar samhället på ett dramatiskt sätt. Vi hoppas att alla mår bra under omständigheterna.
  • Skapad: 18 MAR 2020 08:09

För oss som förening så handlar det om att agera ansvarsfullt - följa de riktlinjer som ges av ansvariga myndigheter och förbund - och att tillse att våra medlemmar håller sig friska och inte bidrar till spridning i samhället på grund av oaktsamhet i hur vi agerar som klubb. 

Styrelsen och de som varit inblandade som huvudfunktionärer för vår stora tävling i april har noga följt utvecklingen den senaste veckan. Vår korrespondens och information till er medlemmar har dock försvårats av att delar av styrelsen befunnit sig och fortfarande befinner sig på andra sidan jordklotet med vissa svårigheter att resa hem. 

Till att börja med vill vi berätta att den tävling vi skulle arrangera den 26 april kommer ställas in. Det är självklart tråkigt för alla som arbetat hårt - men vi följer de riktlinjer som gäller från förbundet. Det har diskuterats de senaste dagarna om vi ska och kan arrangera mindre tävlingar eller dela upp det på fler dagar - men givet de beslut som nu tagits av regeringen att stänga skolor och uppmana till arbete hemifrån så är beslutet att vi stryker alla former av arrangemang.

När det gäller träningar så kommer dessa ordnas som tidigare så länge situationen inte förändras drastiskt. Men håll koll på kalendern och FB för att se om träningar ställs in. Självklart kommer man inte på träningar om man rest i högriskområden, om man själv eller någon i familjen känner sig krasslig, eller om man själv eller närstående tillhör någon av riskgrupperna. Träna absolut inte om du inte känner dig helt frisk - som vanligt. 

Vi vill särskilt understryka att alla, både ledare och aktiva, med minsta sjuksymptom ska hålla sig hemma från träningar eller andra aktiviteter som klubben arrangerar. 

Dock betonar folkhälsomyndigheten, bland annat att: 

"Det finns ingen anledning att ställa in små evenemang, som träning med 10-15 personer, eller promenader med barn. Där har vi inte de stora riskerna. Tvärtom är det viktigt att aktiviteter för hälsan pågår. Att förlama samhället på aktiviteter tjänar inte syftet.

Om någon undrar något om den inställda tävlingen, om träningar eller ngt annat så är det bara ta kontakt med mig. Jag finns främst på This is a mailto link

Tack för visad hänsyn - vi ser till att ta hand om varandra!

/Styrelsen

gm. Gunnar (som är en av dem på andra sidan jordklotet)

 

LÄNKAR för mer generell information

Folkhälsomyndigheten

https://www.folkhalsomyndigheten.se/

Värmdö kommun: 

https://www.varmdo.se/omsorgochstod/coronavirusetlagesbildenivarmdo.4.14815df0170c022ac0167929.html

 

Skribent: Gunnar Lindberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Gustavsbergs OK - Orientering
C/o Jan Lavén, Kvarntorpsvägen 15
13441 Gustavsberg

Kontakt:
Tel: 0857032405
E-post: This is a mailto link

Se all info