Hoppa till sidans innehåll

Våra hästar


 Ridskolans stjärnor

 

 
Asterix

Jag är en brun, vacker C-ponny valack. Kvick i benen, mjuk i munnen och känslig för små hjälper, därför trivs jag bäst med en lugn och mjuk ryttare. Blir jag rätt riden kan jag gå jättesnyggt i dressyren. Att hoppa och att galoppera på ängen älskar jag! Mot hindrerna har jag mycket sug eftersom jag tycker att det är så himla kul med hoppning.
Jag får ofta höra att jag är både söt och stilig, jag har en vacker sida förstår ni!
I min box kan jag se lite arg ut, det är bara för att jag tycker så mycket om min box och maten som ofta finns där. Mitt stall och min box är mitt hem, och i mitt hem vill jag ha lugn och ro.

 

 Dino

Alla älskar Dino! Han är ett riktigt charmtroll med glimten i ögat! Alltid vaken och med på allt vad som händer omkring honom. Dino älskar att stå i centrum och är en B-ponny med härlig framåtbjudning. 

 

 


 
Fanny

Fanny är en cool dam, lugn och trygg att handskas med samt att rida. Hon har ett häftigt utseende, svart och kraftig. Fanny tar gärna täten på lektionerna!

 

 


 
Tingeling

Tingeling är ett sockersött B-ponny sto med trevlig framåtbjudning. Hon är pigg och snäll att rida men tycker om lugn och ro i stallet och vill därför vara ifred i boxen. Tingeling är svartskäck, vilket innebär att hon är svart- och vitfläckig. 

 

 


 
Nellie

Mitt namn är Nellie och jag är en bedårande söt B-ponny welsh. Jag är pigg, känslig och älskar att hoppa!

 

 


Nancy

Nancy heter jag och är en paint-rödskimmel på 138,9 cm i mankhöjd. 
Jag har bott på Gustavsgården sedan maj 2012 och trivs utmärkt! Innan jag flyttade hit bodde jag på Spekeröds Ridklubb, vilket jag har gjort i nästan hela mitt liv.
Jag är en ovanlig korsning, min pappa Ma Limited Dreams är en Quarter och min mamma Ninja II är en Welsh Mountain. Inte nog med att jag är en ovanlig korsning –jag är också ovanligt fräck! Mycket lik min pappa i teckning och ser ut precis som en indianhäst med hatt, läppstift, sköld och mycket prickar både här och var. Dessutom är jag glosögd, vilket betyder att jag har ett blått och ett brunt öga. Fräckt va?
Jag är väldigt lydig att rida för de små liksom de stora. Jag har inte alltid arbetat som ridskolehäst, utan har också haft karriär som tävlingsponny. Då var jag naturligtvis bäst och har startat upp till LA dressyr och lite hoppning. Ni skulle bara veta hur många rosetter jag har plockat i mina da’r!

 

 

 


 
Lisen

Jag heter Lisen och är ett litet D-ponny sto. Jag är väldigt välutbildad och har tävlat mycket i mina dagar, det älskar jag att göra! Jag har tävlat upp till LA dressyr och har varit med i division I dressyr och tävlat lite i hoppning. Jag har hög arbetsmoral och älskar att jobba, jag är alltid pigg och glad att rida!

 

 


princess
Perfection

Princess är vad jag kallas för och jag är ett brunt C-ponny sto. Jag är en väldigt söt och pigg liten dam som tycker om att jobba och går mest med i de svårare grupperna. Precis som Nancy, Lisen och Prinsen så bodde jag tidigare på Spekeröd ridklubb. Jag är mamma till Prinsen.

 

 
Perfections Magic

Det är jag som är Princess avkomma, jag kallas för Prinsen och är född 2004. Jag har en häftig gulbrun färg. Jag har väldigt fina gångarter och tycker, liksom alla andra med mig, att jag är väldigt snygg! 

 

 Zingo

Zingo heter jag och jag är ett snällt B-ponnyruss. Jag flyttade in på stall Gustavsgården i slutet av sommaren 2013 och trivs jättebra här! Jag är lugn och trygg att rida och älskar att få uppmärksamhet av alla barn och vuxna!

 

 


 


Musse

Det är jag som är Musse. Jag är en snygg och lugn tinkerkorsning. Men ställer ni fram några hinder blir jag pigg och rapp, för hoppa älskar jag!

 

 Baccus

Jag heter Baccus och är en elegant welshponny. Jag är pigg, glad och älskar att visa upp mig. Innan jag flyttade in på Gustavsgården har jag varit tävlingponny i framför allt dressyr och har vunnit massor av tävlingar.

 

 

 


 


Svante

Jag är ett ädelt Gotlandsruss som tycker att hoppning är något av det roligaste som finns! Jag är en favorit bland dem som tycker att det är kul med lite fart och fläkt. Jag uppför mig alltid väl på ridbanan.

 

 


 
Nisse

Jag är den sötaste och snällaste shettlandsponnyn som finns. Jag är minst i stallet och älskar att få uppmärksamhet, speciellt från de allra minsta barnen. Min uppgift är att visa de yngsta barnen att ridning är det bästa som finns!

 

 


 


Cleo

Jag heter Cleo och jag är en mycket välutbildad dam som tävlat en hel del, framför allt i dressyr men även i hoppning. Jag är mjuk, fin och snäll att rida och alla bara älskar mig! Jag är en D-ponny och går med i de lite mer rutinerade grupperna. 

 

 Vanity 

Vanity heter jag och är en ursöt och kelig liten B-ponny som ägs av familjen Hellström. Jag kommer att gästarbeta på Gustavsgårdens ponnyridskola under årets mörkare tider. 

 

 Lydia

Lydia är mitt namn och jag är ridskolans nykomling. Jag är en lite B-ponny med stora, tjusiga gångarter.  Fart och fläkt är det bästa jag vet och jag är med på det mesta!  

 Lady

Mitt namn är Lady och jag är en snäll och bestämd dam. Jag är en D-ponny som gillar uppmärksamhet och tycker mycket om att bli pysslad med. Man kan aldrig få för mycket kel och beröm! 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 


Uppdaterad: 17 AUG 2018 09:08 Skribent: Åsa Bergqvist

Postadress:
Gustavsgårdens PK - Ridsport
Lerbergsvägen 76
43496 Kungsbacka

Kontakt:
Tel: 0707533543
E-post: This is a mailto link

Se all info