Hoppa till sidans innehåll

Lite historik om Klinten


HIF Klinten startade 1985 och då hade vi idrotter som skytte, femkamp, curling, gymnastik, bad och boccia. HIF Klinten är en förening för barn, ungdomar och vuxna med någon typ av funktionsnedsättning.

Det var ett hängivet gäng som startade HIF Klinten flera av medlemmarna satt i styrelsen under många år. Stig Persson satt som ordförande under 1986-96.

Bo Falk satt som sekreterare i 11 år.

Inga-Lisa Krabbe satt som kassör från 1989- 2006.

Detta gäng var med från starten och idag är både Inga-Lisa, Gittan , Bo och Britt medlemmar i föreningen.

De aktiviteter som har gjort HIF Klinten känt är boccia och bordtennisen men idag är både fotbollen och innebandyn på frammarsch.

Det var tre boccia lag som tog hem många segrar under de tio första åren. Det var lag Bo Falk, Britt Falk och Inga Wilhelmsson.

Stig Persson, Birgitta Persson och Anna Olofsson, Kurt Rosén,

Martti Soursa, Gunvor Sandell och Britt-Marie Nirsjö.

Men även Ulla Rosén, Jimmy Kellner och Sten Olle m. fl tog hem flera medaljer till Klinten.

Sen var det Bordtennisen som tog över där hade vi namn som Bo Falk, Kent Borgström, Simon Itkonen, Marlene Kovacs Bengtsson, Fedrik Jansson. Senare har namn som Sebastian Carlsson, Aberecha Sabani och Erik Carlsson tagit segrar för klubben.

HIF Klinten har haft idrotter som rullstolsrugby, skytte .

 

Idag har vi många olika aktiviteter både i Hässleholm och Kristianstad.

I Hässleholm har vi satsat på idrott som bowling, motionssim, boccia, fotboll, innebandy, bordtennis och löpträning.

De sociala verksamheterna som vi har i Hässleholm är våra karaokekvällar och varje lördagskväll samlas ett gäng för att spela Yo-gi-oh eller playstation nere på Luckan.

Luckan är våran klubblokal i Hässleholm.

Vi har nu på våren/sommaren även nåt som vi kallar för Annas sommaraktiviteter. Då alla kan samlas på Hässleholmssgården för att först springa en slinga runt Hässleholmsgården och därefter spelar vi fotboll, orienterar, volleyboll, boccia eller bara tar en promenad.

Annas sommaraktiviteter är en populär aktivitet som pågår från våren ända till skolstarten på hösten. Där kan hela familjen delta och kvällen avslutas på sedvanligt sätt med lite grillning (medhavd).

Inom bordtennisen sammarbetar vi med Bjärnums bordtennis klubb.

I Kristianstad har vi bara två aktiviteter för tillfället. Det är ett glatt gäng som spelar rullstolsinnebandy varje tisdag och torsdag på den nya arenan i Kristianstad. De heter Black Spiders och har ett bra samarbete med Riksgymnasiet i Kristianstad.

Sen har vi ett gäng som spelar fotboll på Norretullsskolan , de samlas varje söndag förmiddag för ett träningspass.

Vi har även ett par som dansar rullstolsdans för HIF Klinten. Linda o hennes partner. De har tagit flera medaljer i olika valörer.

Hif Klinten föreläser även om olika funktionsnedsättningar.Vi har deltagit i olika samarbetsprojekt och har samarbete med Norrängsskolan.

Idag så har vi medlemmar med alltifrån rörelsehinder, utvecklingstörning, synskada, hörselskada och npf- funktionsnedsättning .

Uppdaterad: 12 SEP 2013 17:35 Skribent: Marlene Persson

komplettass_logo

handihand logga vit   

 

  logga Kompis ass

 

 intersport logga

 

idrott för alla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

Samarbetspartners

skåneidrotten

 

 

logo

norräng

Postadress:
HIF Klinten - Parasport
Löjtnant Granlunds väg 12
28152 Hässleholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info