Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Bowlingsverige runt omg 12

(2019-01-22 09:23)
När vädret blir stabilare och luftfuktigheten i våra hallar går ned, så brukar resultatnivån höjas. I helgen slogs 15 resultat över 1000-strecket på herrsidan och vi fick se säsongens högsta individuella slagning i serien, 1088 av Stefan Johansson.
 
Dameliten fortsatte på söndagen med matcher på neutral plan i Katrinedalshallen Borås. B-K Eva tog två säkra segrar och ligger därmed på en ganska säker slutspelsplats.
 

Clan upp till andra plats

(2019-01-20 14:17)
Med sina två vinster i helgen har Clan avancerat till en andra plats i herrarnas elitserie, bara en pinne efter Jösse, men med en match mindre spelad.
 
På fyra platser runtom i centrala Sverige spelades det denna lördag minisammandrag i Mellanallsvenskan. Vad denna serie också fick bevittna var en perfekt serie - 300 poäng levererade av Ludvikas Fredrik Andersson.
 

Söder dominerade i söder

(2019-01-19 22:18)
I Södra gruppen var Söder dagens stora utropstecken. Inledningsvis körde de över serieledande Hallandia med 15-5 och sedan blev det ytterligare lite bättre, 15-4, mot IFK Göteborg. I Norra lade Sollentuna krokben för Merci.
 
Nordallsvenskan hade möten på neutral plan under lördagen. Bodens BS fortsätter i serietoppen efter två mycket klara vinster.
 
Helgens minisammandrag i sydallsvenskan bjöd inte på överdrivet många jämna matcher, men det var en som skulle bli riktigt dramatisk. Full House satt i förarsätet, men Mariestad pressade – då klev Marcus Henriksson fram och blev matchvinnare för FH.
 
På damernas sammandrag i Borås vann de regerande mästarinnorna Team X-Calibur först med 20 – 0 mot Sundbyberg och förlorade sedan mot ärkerivalerna Spader Dam, som även vann sin andra match. - Vi gör två starka laginsatser, säger Annie Thorell.
 
Hemma i Partille hade Team Pergamon uppvisning idag mot BKF Falkenberg när de slog den sjunde högsta slagningen någonsin: 7665 och vann med 16 – 4. - Bara att gratulera, säger Magnus Larsen i Falkenberg.
 
Världens bästa liga återstarter sin säsong till helgen. Damerna inleder 2019 med ett sammandrag på neutral plan i Borås. - Det ger alla lag samma förutsättningar, säger BK Höglands landslagsstjärna Ida Andersson.
 
Världens bästa liga för damer samlas i Borås för sammandrag där bland annat Spader Dam och Team X-Calibur drabbar samman. Bland herrarna ser vi flera nykomlingsmöten.
 
I helgen vann, den tidigare svenske juniormästaren i bowling, Thomas Park Karlsson, lag-SM i bowlingens föregångare Kägel. Han blev då den förste att bli svensk mästare i båda idrotterna. - Man får lite blodad tand, säger han om den nya sporten.
 
För första gången någonsin var den stängda kommunistdiktaturen Nordkorea med på Bowling-VM och Swebowl.se fick en exklusiv intervju med en av deras spelare. - Jag vill vara med på alla mästerskap, säger Sol Kum Song.
 

Bowlingsverige runt omg 11

(2019-01-15 08:51)
I omgång 11 spelade inga elitserielag och även allsvenskan på herrsidan hade uppehåll. Trots detta så blev det ett flertal höga slagningar. På herrsidan toppas veckans bästalista av Kristoffer Granath från Älvsjöhook som slog hela 1039.
 
Team Pergamons vänsterstjärna Jesper Svensson vann två matcher i stegfinalen av Oklahoma Open på den amerikanska proffstouren, men förlorade finalen mot amerikanen Jakob Butturff som slog 267 i finalen.
 

Postadress:
HIF Ringarna - Bowling
Ann Bettner, Gröna Torg 1
24180 Eslöv

Besöksadress:
Stadshuset, Gröna Torg 1
24180 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0413-62002
E-post: ann.bettner@eslov.se

Se all info