Hoppa till sidans innehåll

Om klubben


HK Björnen satsade för ett antal år sedan på att spela seniormatcherna på fredagar.

Det hela startade med att dåvarande styrelse satte sig ner och spånade. Varför fanns det bara ca 70-80 personer på läktaren -  trots att det är söndag och de flesta var fria. När hallen kan erbjuda sjuhundra sittplatser så var det i stort sett öde.


I detta läge föddes tanken med fredagsmatcher. Naturligtvis skulle vi inte kunna fylla hallen med enbart denna åtgärd, det behövdes mer! Förmatch av i första hand Björnligan, musik i alla speluppehåll, cheerleaders, hejarklack, rökmaskin, ljusspel var andra åtgärder som gjordes. Ett annat mycket lyckat inslag var de olika föreningar som blev inbjudna att showmässigt få presentera sina verksamheter mellan de båda matcherna. Vi hade skapat "Handbollsfest i Färsingahallen" och redan första kvällen var det över trehundra platser upptagna på läktaren. Fjärde matchen var det dags för derby mot Tomelilla och vi kunde för första gången tända den röda lampan. Sjuhundrasjutton personer hade sökt sig till hallen i Sjöbo. Vi hade hittat ett vinnande koncept!

 

Trots att A-laget därefter åkte jo-jo mellan tvåan och trean har publiken år från år återkommit. I år kämpar vi oss tillbaka mot det tidigare publiksnittet  med ett riktigt "järngäng" för att återfå "Handbollsfesten" till Sjöbo. 

Det har tagit några år, men allt fler klubbar har insett att fredagskvällar är bra matchdagar. Senast i raden är elitserielaget LUGI som infört spel på denna veckodag. Denna åtgärd har höjt publiksnittet i Lund med ca 400 personer.

 

Idag säsong 2018-2019 ser det ut så här:

Spel i division 4. Ett starkt och hemmaglatt lag som kämpar kraftfullt under matchens alla minuter. Med sin härliga inspring till ljusshow och peppande musik, får laget igång hela publikhavet som vid varje hemmamatch ligger på ungefär 250-400 personer. Kiosken är i full gång och ser till så att publiken har möjlighet att köpa sitt fredagsgodis på plats. HK Björnen uppmuntrar även att barnen följer med på detta kalaset, här finns möjlighet att springa på planen i halvlek och efter matchen.  

 

Varmt välkomna till Färsingahallarna!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:54 Skribent: HK Björnen

Hk Björnens huvudsponsor:

ndptefzfngqnt4ymaxkc
>> Fler sponsorer klicka här

 

 

-Kontakt :

E-post:This is a mailto link


Postadress:
HK Björnen - Handboll
c/o Unosson, Gamla torg 3
27530 Sjöbo

Besöksadress:
Ågatan
27536 Sjöbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info