Hoppa till sidans innehåll

Kapp- och tisdagssegling


Information om tisdagsseglingar!

Äntligen dags för Tisdagsseglingar igen och vi kör första racet den 30/5. Därefter kör vi tisdagarna fram till och med 27/6. Se nedan för anmälningsinformation!

Vi har ju i grund och botten två olika banor - båda runt Fagerön men olika nära den. Se fig nedan. Det kan bli fler banor, men då går vi ut med information om det i samband med aktuellt race.

Tisdagssegling 

 

Vi kommer att köra efter SRS-tal och den båt med lägst tal startar. Resterande båtar startar efter sitt SRS-tal. På det sättet blir det förhoppningsvis en jämn kamp över mållinjen. Båtar med SRS-tal 1,000 startar alltid 19.00. Det innebär att båtar med lägre SRS-tal än 1,000 startar innan 19.00 och båtar med högre än 1,000 startar efter 19.00. I länken nedan finns ett exceldokument som vi använder för att räkna ut när respektive båt ska starta, utifrån sitt SRS-tal. Det finns tre tabeller - en för vindar upp till 3 m/s, en för vindar 4-6 m/s och en för vindar över 7 m/s. Val av tabell att starta efter meddelas vid starten, men det kan ju vara bra att ha koll på hur mycket det blåser. Starttiden kan skilja ca 10-15 minuter jämfört med starttid för svaga vindar och hårda vindar. Excelark med starttider skickas ut när man har anmält sig till seglingen. Det finns ett blad för respektive "vindspann". Vilken tabell (vindhastighetsspann), bana och varvriktningen som gäller kommer att smsas de anmälda skepparna runt lunch under tävlingsdagen.

Har man inget SRS-tal kan man gå in på seglarförbundets hemsida och se om man har en båt som finns i SRS-tabellen. Om din båttyp inte finns där är det läge att skaffa ett mätbrev, med SRS-tal.

Förhoppningsvis kommer det även seglare från både Bålsta båtklubb och Frösundavikens båtklubb. Ju fler vi blir desto roligare!

Om man vill delta i Tisdagsseglingarna så ska man anmäla sig till undertecknad genom att maila till This is a mailto link. Ange ditt och båtens namn, mobilnummer, SRS-tal, seglenummer samt båtklubb. Anmälan gäller för årets Tisdagsseglingar. Observera att du anmäler dig till att segla Tisdagsseglingar, men att du sedan inte behöver anmäla dig till varje specifik gång.

Vi ses vid Knuten!

Jonas Andrae Johansson

Segling

Arbetsrum Senast ändrat
Tisdagsseglingar 2014 2018-02-07
Tisdagsseglingar 2013 2018-02-07

 

HBS Segelsektion ingår i Upplands SeglarFörbunds projekt UppLyftet. Vi är en av Upplands ungdomsvänliga klubbar som kommer att erhålla hjälp och stöd från USF och RF för att öka och höja nivån på vår ungdomsverksamhet.

Postadress:
Håbo BS - Segling
Box 17
74621 Bålsta

Kontakt:
Tel: 0171-467075
E-post: This is a mailto link

Se all info