Hoppa till sidans innehåll

Terminsstart

11 JAN 2021 15:34
 • Skapad: 11 JAN 2021 15:34

Välkomna till en ny termin och ett nytt år på Hageby Ridskola, vecka 2 drar vi äntligen lektionerna igång igen!

I december kom SvRF ut med nya restriktioner som är för hela ridsportssverige att följa, inklusive oss. De regler och bestämmelser som vi kom fram till förra terminen och som alla hjälptes åt att följa kommer stå kvar även denna termin. Dessa restriktioner har vi för allas säkerhets skull och för att vi fortfarande ska ha tillåtelse att hålla vår verksamhet öppen för er ridande. 

 

Nytt för denna termin är att alla elever i Märke 1 och 2 kommer att få en kunskapsbok av oss, dessa böcker kommer delas ut under första veckan uppe i ridhuset. Ifall man mot förmodan inte kommer första veckan går det bra att hämta veckan efter. Denna bok jobbar man med hemifrån på egen hand samt fortsätter att kolla på våra Kunskapspass som ligger på vår hemsida www.hagebyridklubb.se 

 

Alla ridande kommer även få skriva på ett papper där de berättar för oss vad de har för mål denna termin med sin ridning, t.ex. bli bättre kompis med hästen eller få en stadigare sits. Även detta kommer att göras uppe i ridhuset under introduktionsveckan.

 

Precis som tidigare terminer kommer första veckan vara en introduktionsvecka med ett speciellt tema, denna termins tema är “Ridlära, inverkan av hjälperna”. 

Terminens kunskapsvecka kommer att äga rum vecka 13 med temat “Mot hästskötarexamen” och kommer denna terminen ske digitalt. Info kommer när det närmar sig. Kunskapsdagarna drar igång vecka 4 med måndagar. 

 

Våra restriktioner:

 • Max 1 st medföljande/elev. Vid hästlekis och nybörjargrupperna är dessa placerade i ridhuset med säkert avstånd från varandra. 

 • Som ridande i Märke 3 och uppåt kommer man till sin lektionstid som anges på schemat, man tar hand om hästen samt utrustningen före och efter ridningen. Efter det ber vi er lämna anläggningen så fort ni är klara med eftervård av hästen. Övriga grupper följer planen nedan!

 • Visar man symtom blir man hemskickad och ridtillfället ses som förbrukat.

 • Vi hjälps åt att smörja använd utrustning efter lektionen.

 • Tvätta händerna ofta och använd gärna rena handskar både vid ridning och hästskötseln

 • Byt gärna om hemma, undvik att använda gemensamma omklädningsrum

 • Köket är stängt för alla besökare samt skötarna och faddrarna, ät därför hemma eller ha med en macka i väskan. 

 • Läktaren fortsätter att vara stängd

 • Ingenridning sker endast för elever födda 2005 eller senare i mån av plats

 • Förmån till igenridning kommer fortsättas att hållas stängd 

 

Hästkunskapspassen

Alla hästkunskapspass kommer fortsätta att ske digitala. 

Vi kommer varje måndag senast 16.00 att lägga ut en video inspelad av oss på hemsidan i nyhetsflödet och under ridskolans flik. Dessa videoklipp ser ni på egen tid under veckans gång, vi ser att alla tar ansvar att titta på klippet. 

Eftersom att hästkunskapsundervisningen nu sker digitalt resulterar det i att ni inte ska komma lika tidigt till era lektionspass.  

Detta gäller:

Hästlekis: Kommer 16.30 på fredagarna och kollar frivilligt på vår kunskapsvideo

Nybörjare: Alla elever som rider i nybörjargruppena kollar på den publicerade kunskapsvideon. 

Eleverna kommer sedan 10 min innan sin utsatta lektionstid med häst, den exakta tiden går att se på MinRidskola.se. Man gör iordning hästen tillsammans med stallvärd, har ca 30 minuter lektion, tar ev om hästen efter ridpasset och åker sedan hem. 

Alla ridande i nybörjargrupp ska ha medföljande med sig!

Märke 1: Kollar på kunskapsvideon och kommer till vårterminen även få en kunskapsbok kallad “MiniGnägg”. Märke 1 kommer 15 min innan lektionsstart för att endast göra iordning hästen.

Märke 2:  Kollar på kunskapsvideon och kommer till vårterminen även få en kunskapsbok kallad “MaxiGnägg”. Märke 2 kommer 15 min innan lektionsstart för att endast göra iordning hästen.

 

Alla grupper kommer nu att titta vilken häst man har genom kundinlogget till Minridskola. Detta går att göra hemma via en dator/smartphone eller på vår kundportal som finns i entren. Inga grupper kommer alltså att ha upprop.

 

Aktiviteterna

Övriga aktivteter som aktivitetestimmen kommer att begränsas till max 6st deltagare per tillfälle, det krävs alltså anmälan till alla aktivitetstimmar från och med nu! All anmälan sker via www.minridskola.se  

 

Skötarverksamheten

Även skötarverksamheten kommer den att behöva begränsas.

Från och med vecka 48 kommer alla skötare, faddrar och minifaddrar vara tvungna att boka in sig på dag och tid när man tänkt komma. Bokning av tid gör man i stallet på vår akivitetsvägg, går även bra att maila. Passen som kommer finnas tillgänliga är:

Vardagar 15-17 max 6st

Vardagar 17-19 max 6st

Helgen är endast öppet för de som bokat in sig på ansvarspassen.

 

När man då är här på sin bokade tid förutsätter vi att man är här för att ta hand om sin sköthäst!

Bokningspappret kommer komma upp för varje vecka i god tid.

 

Ansvarsdagar

Ansvarspassen för vårterminen sitter uppe för anmälan. Denna termin testar vi att ni själva får boka in er på dag och tid, se till att visa ansvar <3

Max 4 stycken per pass 

 

För nya ridande:

Ifall någonting av det ovan känns frågande så tveka inte att skicka iväg ett mail till oss via This is a mailto link 

Logga in på www.minridskola.se och se till att allt fungerar, här inne ser ni vilken häst ni har samt er exakta ridtid, villkor och fakturor. Det är även där inne som ni anmäler er till övriga kurser samt aktivitetstimmarna. 

När ni kommer till stallet finns det alltid personer till hands, fråga gärna våra stallvärdar som går runt med reflexvästar om hjälp!

 

NI har väl inte missat att betala in er första del av fakturan för att få behålla er plats? :)

 

Skribent: Ridskolan
E-post: Adressen Gömd

[1935]15717.gif

[1935]7629.gif

returpack

[1935]7812

Postadress:
Hageby RK - Ridsport
Vrinnevi Gård
60360 Norrköping

Kontakt:
Tel: 0730256248
E-post: info@hagebyridklubb....

Se all info