Hoppa till sidans innehåll

Lektionspriser och villkor


VILLKOR TILL RIDANDE PÅ HAGEBY RIDSKOLA HT 2019

 

På Hageby ridskola strävar vi efter en god grundutbildning inom hästhållning och ridlära där vi erbjuder ridning för alla åldrar. Barn upp till 4 år kan rida ponnyridning och från 4 år och uppåt erbjuder vi både ponnyridning/hästridning, privatlektioner, grupplektioner, skogsritter samt jul- och sommarkurser/ridläger. Vi erbjuder även t.ex. ridkalas, fritaverksamheter, förskolor och skolor bokade på övriga aktiviteter. All information om detta finns på anslag i stallet eller på vår hemsida www.hagebyridklubb.se

 

Gruppridningen hos oss är indelad i två terminer; vårtermin och hösttermin. Under sommar- och jullov erbjuder ridskolan kurser och läger för alla nivåer och våra medlemmar har självklart förtur. Höstterminen startar måndagen den 19/8 vecka 34 och slutar lördagen den 21/12 vecka 51. Det blir sammanlagt 18 st tillfällen varav ett kunskapspass som är förlagd på den ordinarie lektionstiden och en kunskapsvecka, vecka 43, där det finns rikt med kurstillfällen att gå på och lära sig mer om hästen och vår ridkonst. Under alla lov och helgdagar är det ridning som vanligt, men vid mer än -20 grader och +25 grader ersätts den ordinarie ridningen med hästkunskap eller annan alternativ till lektionen.

 

Grupplektioner: I vår ordinarie lektionsverksamhet rider alla i grupper. Antalet i grupperna kan variera men ligger vanligtvis på ca 10st/grupp. När man bokat in sig i en grupp är man betalningsskyldig för hela terminen och terminsavgiften för den grupp det gäller. Om man vill prova rida i gruppen eller bara rida några enstaka gånger går det bra i mån av plats och då gäller ridpris per gång. Bokar man in sig i gruppen för hela terminen får man rabatterat pris. Här nedan ser ni prislista för gruppridningar både för hela terminen och per gång:

Grupp:        Lektionstid:    Terminsavgift:                Pris per gång:

Ridlekis    45 min                 2645 kr (120 kr/tillf)        140 kr

Nyb               1h                    3335 kr (150 kr/tillf)        170 kr

Grupp 1        1h                     3795 kr (170 kr/tillf)        190 kr

Junior            1h                   4140 kr (185 kr/tillf)          205 kr

Senior            1h                   4600 kr (210 kr/tillf)         230 kr

Specialgrupp 1h                   5175 kr (230 kr/tillf)          250 kr

Moms ingår i ridavgiften med 6 %.

 

När man kommer som ny och ska prova i grupp registrerar man sig hos oss via Minridskola.se. När man har gjort det kommer vi att lägga till eleven till den grupp som man tillsammans med ridlärare kommit fram till är lämplig och passar bra i tid. Då kommer man att få en faktura på medlemskap samt resterande lektionstillfällen för terminen. Man börjar direkt med att delbetala provmånadens lektionstillfällen och därefter betalar man resterande på fakturan om eleven vill fortsätta.

 

Här följer en kort beskrivning av varje grupps kunskapsnivå. För mer information om gruppindelningen kolla anslag i stallet eller vår hemsida www.hagebyridklubb.se

 • I ridlekis är det barn mellan 4-6 år som rider och de rider alltid med medföljande ledare i deltatygel och grimskaft. Lektionstiden är ganska jämnt fördelat med iordningställande av ryttare och häst, ridtid samt hästkunskap. I ridtiden ingår upp- och avsittning samt fram- och bortplockning av material samt mockning av ridbana.

 • I nybörjargruppen är det barn från 7 år och uppåt som rider och de rider med medföljande ledare i deltatygel och grimskaft så länge som ridläraren tycker att det är lämpligt. Likaså här är lektionstiden uppdelad i iordningställande och sedan lika lång ridning och hästkunskap. I ridtiden ingår alltid upp- och avsittning samt fram- och bortplockning av material samt mockning av ridbana.

 • Från och med Fortsättningsgruppen rider man själv på våra ponnyn/hästar utom i skogen, då hjälper medföljande till att leda. Även i grupp I är lektionstiden uppdelad i iordningställande, hästkunskap och lite längre ridtid. I ridtiden ingår alltid upp- och avsittning samt fram- och bortplockning av material samt mockning av ridbana.

 • Från och med Märke 1 och uppåt rider man alla ponnyn/hästar självständigt i alla gångarter och har bommar/hoppning var tredje vecka. Vill man ej vara med på hopplektionen avbokar man sig som vanligt och rider igen i annan lämplig grupp. Här har de först iordningställande och sedan ridlektion i 60 minuter och efter ridning kan eftervård av häst tillkomma. I ridtiden ingår alltid upp- och avsittning samt fram- och bortplockning av material samt mockning av ridbana.

 • Specialgruppen rider alla ponnyn/hästar i alla gångarter och har dressyr/hoppning varannan vecka. Man är lite färre i gruppen och man kan välja att anmäla sig till endast dressyr- eller hoppspecialen eller medverka i båda. Även här har de först iordningställande och sedan ridning och efter ridning tillkommer eftervård av häst. I ridtiden ingår upp- och avsittning samt fram- och bortplockning av material samt mockning av ridbana.

 

Alla ridande måste vara medlemmar i Hageby ridklubb för att försäkring ska gälla vid olycka. Medlemsavgiften betalas in via faktura på Minridskola.se. För år 2019 är kostnaden:

Junior  250 kr (upp till 18 år)

Senior  375 kr

Familj  800 kr (familj med 2 st barn)

Familj 1000kr (familj med 3 st barn eller fler)

 

Betalningsvillkor: Som ny och ska prova i grupp registrerar man sig hos oss på Minridskola.se. När man har gjort det kommer vi att lägga till eleven till den grupp som man tillsammans med ridlärare kommit fram till är lämplig och passar bra i tid. Då kommer man att få en faktura på medlemskap samt resterande lektionsgånger för terminen. Om man provrider i gruppen börjar direkt med att delbetala provmånadens lektionstillfällen och därefter betalar man resterande på fakturan om eleven vill fortsätta.

Är man redan elev hos oss och registrerad i grupp är man därmed betalningsskyldig för hela terminen. Som betalningsskyldig ska man skriva in sin mejladress i Minridskola, verifiera den och sedan följa instruktionerna för betalning på fakturan. Fakturan kommer att skickas till den angivna faktureringsmejlen och ligga tillgänglig på Minridskola hela tiden.

Det går bra att delbetala ridavgiften på 3 månader. Följ instruktionerna på fakturan och vid betalning anges OCR numret på fakturan.

 • Bankgiro för ridelever är: 196-7926

 

Avbokning och igenridning: Eventuell frånvaro från ridning måste alltid anmälas senast klockan 14 via Minridskola samma dag som man rider om igenridning ska kunna ske. Ej anmäld frånvaro räknas som förbrukad. Avanmälan gör ni själva på er sida på Minridskola.

Igenridning sker i samma nivå på grupp eller lägre i mån av plats under samma termin efter avbokad ridtid. Igenridning ses som en förmån och bokas direkt i Minridskola. Räkna med att ni behöver kolla efter igenridningstillfällen flera gånger då systemet endast visar lediga platser en vecka framåt efter avbokat tillfälle.

 

Regler vid ridning

 1. Vid all ridning ska godkänd, knäppt, hjälm bäras. Om man vill ha mössa under hjälmen ska det vara en riktig ridmössa då annan mössa skapar obalans och därmed en säkerhetsrisk. Hjälm finns att låna.

 2. Inga klädesplagg får knytas runt midjan vid ridning och jackan/tröjan ska vara knäppt.

 3. Ryttarens klädsel ska bestå av långbyxor och skor/stövel med liten klack. Vi rekommenderar att man rider i långärmad tröja eller jacka. Ridning i linne är förbjudet. Ridhandskar kan även vara lämpliga.

 4. Av- och påklädning under ridning sker alltid stillastående och med tillåtelse av ridlärare när någon håller i hästen.

 5. Det är inte tillåtet att tugga tuggummi under ridning då det kan fastna i halsen.

 6. Ha långt hår uppsatt för att ha den bästa uppmärksamheten i alla situationer.

 7. Inga lösa hundar på anläggningen eller på läktaren/runt ridbanan när ridning pågår.

 8. När lektion pågår ber vi alla att vara tysta och lugna i anslutning till ridhus, manege och ridbana och låta ridlärarna sköta sitt jobb.

 9. Alla ridelever från och med ridlekis upp till och med Märke II måste alltid rida med skyddsväst. Märke III och IV måste rida med väst vid hoppning och terrängritt. Seniorer avgör själva, men väst rekommenderas alltid. Om man inte har egen väst går det att hyra väst av ridklubben för 100 kr per termin eller 10 kr per gång. Detta kan ni boka i pärm i västrummet och passas ut i samband med er ridtid. Faktura kommer att skickas via Minridskola. Tänk på att västen ska placeras så nära kroppen som det går, då under eventuell jacka.

 

Andra erbjudande

 • Vid bokning av en hel termin för flera ridtillfällen eller flera familjemedlemmar får vardera ridelev ta ut en extra lektion i mån av plats under terminens gång. Detta bokas med ridskolans personal.

 • Förtur i alla kurser, läger och tävlingar som ridskolan anordnar.

 • Olika medlemsförmåner (se vår hemsida eller prata med klubbens personal)

 

Vid övriga frågor är ni välkomna att höra av er på telefon 011-122301 eller på ridskolans mejl This is a mailto link

 

 
Betalningsinformation

 

Här nedan följer det en lista på vart de olika betalningarna ska ske.

 

Kommer faktura via Min ridskola på bokade:

 • Grupplektioner Faktureras via Minridskola till angiven mejl.

Betalning sker efter fakturering.

 • SkyddsvästSkyddsväst bokas i västrummet på lektionslista.

Kostar 100kr för hela terminen och faktureras ifrån Minridskola.

Önskar du låna skyddsväst vid enstaka tillfälle kostar det 10kr och betalas kontant eller via swish på 123 350 64 58.

 • MedlemsavgifterFaktureras via Minridskola.

 • Kurser och lägerEx. på kurser är terrängträning, hoppträning eller uteritt i grupp

som bokats i Minridskola.

 • AnläggningsavgifterFör medlemsryttare som önskar boka termin eller helårskort.

Önskar du boka ridhus vid enstaka tillfälle, betalning sker via swish på 123 350 64 58.

 

 

Betalas in i samband med aktivitet till Hageby ridskola:

 • Privatlektioner, se prislista för övriga arrangemang för aktuell kostnad.

 • Inköp av presentkort.

 • Ridkalas, ponny- och hästridning, uteritter och andra övriga arrangemang som inte bokas via Minridskola.

 

Swish nr: 123 20 80 018

Bankgiro nr: 570-1040

 

 

Betalas in till Hageby ridklubb:

 • Försäljning klubbkläder.

 • Öppen verksamhet 10-12år/frita aktiviteter.

 • Kiosk och servering.

 • Startavgifter vid klubbtävling.

 • Avgift för hästtransport.

 • Kursavgifter t.ex grönt kort

 

Dessa tjänster betalas i samråd med personal till Hageby ridklubb

Swish nr: 123 350 64 58

Bankgiro nr:: 5693-8368

 

 

Är ni osäkra på vart er betalning ska ske kontaktar ni ridskolans eller klubbens personal så hjälper vi er.

 

Tack för att ni väljer Hageby som er ridskola och klubb!

 

/Hageby ridskola

 

 

INFORMATIONSBLAD TILL RIDANDE PÅ HAGEBY RIDSKOLA VT 2019

På Hageby ridskola erbjuder vi ridning för alla oavsett ålder. Barn upp till 4 år kan rida ponnyridning och från 4 år och uppåt erbjuder vi både ponnyridning/hästridning, privatlektioner, grupplektioner och skogsritter. Vi brukar även ha t.ex. ridkalas, fritaverksamheter, förskolor och skolor bokade på övriga aktiviteter. All information om detta finns på anslag i stallet eller på vår hemsida www.hagebyridklubb.se

Ridningen hos oss är indelad i två terminer; vårtermin och hösttermin. Under sommar- och jullov erbjuder ridskolan kurser och läger för alla nivåer och våra medlemmar har självklart förtur. Vårterminen startar måndagen den 7/1 vecka 2 och slutar lördagen den 15/6 vecka 24. Det blir sammanlagt 23 st tillfällen varav en kunskapsvecka, vecka 15, där det finns rikt med kurstillfällen att gå på och lära sig mer om hästen och vår ridkonst. Under alla lov och helgdagar är det ridning som vanligt, men vid mer än -20 grader och +25 grader ersätts den ordinarie ridningen med hästkunskap eller annan alternativ till lektionen.

Grupplektioner

I vår ordinarie lektionsverksamhet rider alla i grupper. Antalet i grupperna kan variera men ligger vanligtvis på ca 10st/grupp. När man bokat in sig i en grupp är man betalningsskyldig för hela terminen och terminsavgiften för den grupp det gäller. Om man vill prova rida i gruppen eller bara rida några enstaka gånger går det bra i mån av plats och då gäller ridpris per gång. Bokar man in sig i gruppen för hela terminen får man rabatteratpris. Här nedan ser ni prislista för gruppridningar både för hela terminen och per gång:

 

Grupp:        Lektionstid:    Terminsavgift:                Pris per gång:

 

Ridlekis      45 min             2645 kr (115 kr/tillf)      135 kr

 

Nyb               1h                  3335 kr (145 kr/tillf)      165 kr

 

Grupp 1        1h                   3795 kr (165 kr/tillf)      185 kr

 

Junior            1h                  4140 kr (180 kr/tillf)       200 kr

 

Senior            1h                  4600 kr (200 kr/tillf)        220 kr

 

Specialgrupp 1h                  5175 kr (225 kr/tillf)           245 kr

 

Moms ingår i ridavgiften med 6 %.

När man kommer som ny och ska prova i grupp registrerar man sig hos oss på Minridskola.se. När man har gjort det kommer vi att lägga till eleven till den grupp som man tillsammans med ridlärare kommit fram till är lämplig och passar bra i tid. Då kommer man att få en faktura på medlemskap samt resterande lektionsgånger för terminen. Man börjar direkt med att delbetala provmånadens lektionstillfällen och därefter betalar man resterande på fakturan om eleven vill fortsätta.

Här följer en kort beskrivning av varje grupps kunskapsnivå. För mer information om gruppindelningen kolla anslag i stallet eller vår hemsida www.hagebyridklubb.se

 • I ridlekis är det barn mellan 4-6 år som rider och de rider alltid med medföljande ledare i deltatygel och grimskaft. Lektionstiden är ganska jämnt fördelat med iordningställande av ryttare och häst, ridtid samt hästkunskap. I ridtiden ingår upp- och avsittning samt fram- och bortplockning av material samt mockning av ridbana.

 • I nybörjargruppen är det barn från 7 år och uppåt som rider och de rider med medföljande ledare i deltatygel och grimskaft så länge som ridläraren tycker att det är lämpligt. Likaså här är lektionstiden uppdelad i iordningställande och sedan lika lång ridning och hästkunskap. I ridtiden ingår alltid upp- och avsittning samt fram- och bortplockning av material samt mockning av ridbana.

 • Från och med grupp I rider man själv på våra ponnyn/hästar utom i skogen, då hjälper medföljande till att leda. Även i grupp I är lektionstiden uppdelad i iordningställande, hästkunskap och lite längre ridtid. I ridtiden ingår alltid upp- och avsittning samt fram- och bortplockning av material samt mockning av ridbana.

 • Från och med  grupp II och uppåt rider man alla ponnyn/hästar självständigt i alla gångarter och har bommar/hoppning var tredje vecka. Vill man ej vara med på hopplektionen avbokar man sig som vanligt och rider igen i annan lämplig grupp. Här har de först iordningställande och sedan ridlektion i 60 minuter och efter ridning kan eftervård av häst tillkomma. I ridtiden ingår alltid upp- och avsittning samt fram- och bortplockning av material samt mockning av ridbana.

 • Specialgruppen rider alla ponnyn/hästar i alla gångarter och har dressyr/hoppning varannan vecka. Man är lite färre i gruppen och man kan välja att anmäla sig till endast dressyr- eller hoppspecialen eller medverka i båda. Även här har de först iordningställande och sedan ridning och efter ridning tillkommer eftervård av häst. I ridtiden ingår upp- och avsittning samt fram- och bortplockning av material samt mockning av ridbana.

Alla ridande måste vara medlemmar i Hageby ridklubb för att försäkring ska gälla vid olycka. Medlemsavgiften kan betalas in via faktura på Minridskola och då tillsammans med ridavgiften. För år 2019 är kostnaden:

Junior  250 kr (upp till 18 år) 

Senior  375 kr 

Familj  800 kr (familj med 2 st barn)

Familj 1000kr (familj med 3 st barn eller fler)


Betalning vid ridning

Som ny och ska prova i grupp registrerar man sig hos oss på Minridskola.se. När man har gjort det kommer vi att lägga till eleven till den grupp som man tillsammans med ridlärare kommit fram till är lämplig och passar bra i tid. Då kommer man att få en faktura på medlemskap samt resterande lektionsgånger för terminen. Man börjar direkt med att delbetala provmånadens lektionstillfällen och därefter betalar man resterande på fakturan om eleven vill fortsätta.

Är man redan elev hos oss och registrerad i grupp är man därmed betalningskyldig för hela terminen. Som betalningskyldig ska man skriva in sin faktueringsadress i Minridskola, verifiera den och sedan följa instruktionerna för betalning på fakturan. Fakturan kommer att skickas till den angivna faktureringsmejlen och ligga tillgänglig på Minridskola. 

Förfallodatum för hela ridavgiften är den 1/4. Om fullständig betalning inte inkommit inom förfallodag avbryts ridningen från och med då. Vid påminnelsefaktura samt pappersfaktura tillkommer en administrationsavgift på 50kr.

Det går bra att delbetala ridavgiften på 3 månader. Första delbetalningen ska då vara oss tillhanda den 30/1, 28/2 och 30/3. Vid betalning anges OCR numret på fakturan.

 • Bankgiro för ridelever är: 196-7926

Frånvaro och igenridning

Eventuell frånvaro från ridning måste alltid anmälas senast klockan 14 via Minridskola samma dag som man rider om igenridning ska kunna ske. Ej anmäld frånvaro räknas som förbrukad. Avanmälan gör ni själva på er sida på Minridskola. 

Igenridning sker i samma nivå på grupp eller lägre i mån av plats under innevarande termin efter avbokad ridtid, därefter ses den som förbrukad. Igenridning ses som en förmån och bokas direkt i Minridskola. Räkna med att ni behöver kolla efter igenridningstillfällen flera gånger då systemet endast visar lediga platser en vecka framåt efter avbokat tillfälle.

 

Regler vid ridning

 1. Vid all ridning ska godkänd, knäppt, hjälm bäras. Om man vill ha mössa under hjälmen ska det vara en riktig ridmössa då annan mössa skapar obalans och därmed en säkerhetsrisk. Hjälm finns att låna.

 2. Inga klädesplagg får knytas runt midjan vid ridning och jackan/tröjan ska vara knäppt.

 3. Ryttarens klädsel ska bestå av långbyxor och skor/stövel med liten klack. Vi rekommenderar att man rider i långärmad tröja eller jacka. Ridning i linne är förbjudet. Ridhandskar kan även vara lämpliga.

 4. Av- och påklädning under ridning sker alltid stillastående och med tillåtelse av ridlärare när någon håller i hästen.

 5. Det är inte tillåtet att tugga tuggummi under ridning då det kan fastna i halsen.

 6. Ha långt hår uppsatt för att ha den bästa uppmärksamheten i alla situationer.

 7. Inga lösa hundar på anläggningen eller på läktaren/runt ridbanan när ridning pågår.

 8. När lektion pågår ber vi alla att vara tysta och lugna i anslutning till ridhus, manege och ridbana och låta ridlärarna sköta sitt jobb.

 9. Alla ridelever från och med ridlekis upp till och med grupp III måste alltid rida med skyddsväst. Grupp IV-V måste rida med väst vid hoppning och terrängritt. Seniorer avgör själva, men väst rekommenderas alltid. Om man inte har egen väst går det att hyra väst av ridklubben för 100 kr per termin eller 10 kr per gång. Detta kan ni boka i pärm i västrummet och passas ut i samband med er ridtid. Faktura kommer att skickas via Minridskola.Tänk på att västen ska placeras så nära kroppen som det går, då under eventuell jacka.

Andra erbjudande

 • Vid bokning av en hel termin för flera ridtillfällen eller flera familjemedlemmar får vardera ridelev ta ut en extra lektion i mån av plats under terminens gång. Detta bokas med ridskolans personal.

 • Förtur i alla kurser, läger och tävlingar som ridskolan anordnar.

 • Olika medlemsförmåner (se vår hemsida eller prata med klubbens personal)

Vid övriga frågor är ni välkomna att höra av er på telefon 011-122301 eller på ridskolans mejl This is a mailto link

 

Betalningsinformation

Här nedan följer det en lista på vart de olika betalningarna ska ske.

Kommer faktura via Min ridskola på bokade:

 • Grupplektioner

 • Kurser och läger Ex. på kurser är terrängträning, hoppträning eller uteritt i grupp
 • Medlemsavgifter

Skyddsväst

Bokad för hela terminen, kostar 100kr, faktureras ifrån min ridskola

Önskar du låna skyddsväst vid enstaka tillfälle kostar det 10kr och betalas kontant eller via swish på 123 350 64 58.

 

Betalas in i samband med aktivitet till Hageby ridskola:

 • Privatlektioner, se prislista för övriga arrangemang för aktuell kostnad.

 • Inköp av presentkort.

 • Ridkalas, ponny- och hästridning, uteritter och andra övriga arrangemang. 

Swish nr: 123 20 80 018

Bankgiro nr: 570-1040

 

Betalas in till Hageby ridklubb:

 • Försäljning klubbkläder.

 • Öppen verksamhet 10-12år/frita aktiviteter.

 • Kiosk och servering.

 • Startavgifter vid klubbtävling.

 • Avgift för hästtransport

Dessa tjänster betalas i samråd med personal till Hageby ridklubb

Swish nr: 123 350 64 58

Bankgiro nr:: 5693-8368

 

Är ni osäkra på vart er betalning ska ske kontaktar ni ridskolans eller klubbens personal så hjälper vi er. 

Tack för att ni väljer Hageby som er ridskola och klubb! 

/Hageby ridskola

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 15 OKT 2018 10:21 Skribent: Ridskolan

Postadress:
Hageby RK - Ridsport
Vrinnevi Gård
60360 Norrköping

Kontakt:
Tel: 0730256248
E-post: This is a mailto link

Se all info