Hoppa till sidans innehåll

Ridregler


 

  1. Vid all ridning ska godkänd, knäppt, hjälm bäras. Om man vill ha mössa under hjälmen ska det vara en riktig ridmössa då annan mössa skapar obalans och därmed en säkerhetsrisk. Hjälm finns att låna gratis på anläggningen.

  2. Inga klädesplagg får knytas runt midjan vid ridning och jackan/tröjan ska vara knäppt.

  3. Ryttarens klädsel ska bestå av långbyxor och skor/stövel med liten klack. Vi rekommenderar att man rider i långärmad tröja eller jacka. Ridning i linne är förbjudet. Ridhandskar kan även vara lämpliga.

  4. Av- och påklädning under ridning sker alltid stillastående och med tillåtelse av ridlärare när någon håller i hästen eller avsuttet vid vissa tillfällen.

  5. Det är inte tillåtet att tugga tuggummi under ridning då det kan fastna i halsen.

  6. Ha långt hår uppsatt för att ha den bästa uppmärksamheten i alla situationer och inte riskera att fastna i något.

  7. Inga lösa hundar på anläggningen eller på läktaren/runt ridbanan när ridning pågår.

  8. När lektion pågår ber vi alla att vara tysta och lugna i anslutning till ridhus, manege och ridbana. Låta ridlärarna sköta sitt jobb.

  9. Alla ridelever från och med ridlekis upp till och med Märke II måste alltid rida med skyddsväst. Märke III och IV måste rida med väst vid hoppning och terrängritt tills man är senior, då avgör man själv. Vi rekommenderas alltid att man rider med väst. Om man inte har egen väst går det att hyra väst av ridklubben för 100 kr per termin eller 10 kr per gång. Detta kan ni boka i pärm i entren och passas ut i samband med er ridtid. Faktura kommer att skickas via Minridskola. Tänk på att västen ska placeras så nära kroppen som det går.

Uppdaterad: 29 JAN 2020 13:43 Skribent: Lotta Jonsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Hageby RK - Ridsport
Vrinnevi Gård
60360 Norrköping

Kontakt:
Tel: 0730256248
E-post: This is a mailto link

Se all info