Hoppa till sidans innehåll

Villkor för ridande


GRUPPLEKTIONER

I vår ordinarie lektionsverksamhet rider alla i grupper. Grupplektionerna hos oss är indelad i två terminer; vårtermin och hösttermin:

 • Vårterminen startar måndagen vecka 2 och slutar lördagaen vecka 24. Det blir sammanlagt 23 st tillfällen varav ett kunskapspass som är förlagd på den ordinarie lektionstiden och en kunskapsvecka vecka 13 där det finns rikt med kurstillfällen att gå på och lära sig mer om hästen och vår ridkonst. 
 • Höstterminen startar måndagen vecka 33 och slutar lördagen vecka 51. Det blir sammanlagt 18 st tillfällen varav ett kunskapspass som är förlagd på den ordinarie lektionstiden och en kunskapsvecka vecka 43 där det finns rikt med kurstillfällen att gå på och lära sig mer om hästen och vår ridkonst.

Varje grupp har en grundläggande kunskapsnivå med inriktning på Barnmärkena eller Ryttarmärkena. Seniorer följer ryttarmärkena eller anmäler till lämplig seniorgrupp där passen är individuellt anpassade. 

Under alla lov och helgdagar är det ridning som vanligt, men vid mer än -20 grader och +26 grader ersätts den ordinarie ridningen med hästkunskap eller annan alternativ till lektionen. Antalet i grupperna kan variera men ligger vanligtvis på 9st/grupp. Mer information om vår gruppindelning hittar ni på vår hemsida eller på eget anslag i entrén på anläggningen. 

AVBOKNING OCH IGENRIDNING: Avbokning sker på Minridskola.se innan kl 14 för att igenridning ska vara möjlig, ej anmäld frånvaro räknas som förbrukad.

Igenridning bokas via Minridskola.se och sker i samma nivå på grupp eller lägre i mån av plats under innevarande termin efter avbokad ridtid. Igenridning ses som en förmån och räkna med att ni behöver titta efter igenridningstillfällen flera gånger då systemet endast visar lediga platser en vecka framåt efter avbokat ridtillfälle. 

AVANMÄLAN OCH BEKRÄFTELSE: Vid ny termin har du automatiskt kvar din plats om du inte senast 31/5 respektive 30/11 har meddelat ridskolan via mejl (This is a mailto link) att du ska avsluta ditt abonnemang på ridning. Ej avanmäld plats debiteras på hela terminsavgiften. 

För att behålla din plats i gruppen ska du även betala in första delbetalningen på fakturan på 500kr. Denna avgift går ej att få tillbaka om du innan terminstart väljer att avsluta abonnemanget. Sedan måste följande delbetalningar ske för att ridning ska tillåtas. 

TILLFÄLLIGRIDNING: Om du vill rida enstaka gånger går det bra i mån av plats och lämplig grupp, då läggs det på 50kr på bokningen för administrativt arbete. Tillfälligbokning görs med personal på ridskolan. 

PROVRIDNING: Som ny elev kan du provrida i lämplig grupp två gånger för en annälningsavgift på 500kr. Du blir då inbokad i en ridgrupp och får en faktura för medlemskap samt ridavgiften för hela resterande termin. Om du väljer att avsluta din ridning efter de två prov gångerna måste det meddelas ridskolan på mejl så krediteras resterande ridavgift. Avbokas ej platsen är du betalningsskyldig för hela resterande termin. Man kan ej få tillbaka anmälningsavgiften även om ridningen avslutas tidigare. 

MEDLEM: Alla ridande och hästskötare måste vara medlemmar i Hageby ridklubb för att försäkring ska gälla vid olycka. Medlemsavgiften betalas in via faktura på Minridskola.se. Man är därmed försäkrad via Svenska ridsportförbundets olycksfallsförsäkring. Vid olycka anmäler man då själv till Folksams olycksfallsförsäkring. 

Som medlem har man även förmånen till en uppsjö av olika aktiviteter, tävlingar, ungdomsverksamheten, funktionärskort, rabatter vid hyrning av ex ridhus/ridbana, hästtransport och släpkärra. Kontakta klubben via mejl om ni har frågor kring era förmåner: This is a mailto link

För år 2021 är kostnaden:

Junior  270 kr (upp till 18 år) 

Senior  395 kr 

Familj  830 kr (familj med 2 st barn)

Familj 1300 kr (familj med 3 st barn eller fler)

REGLER VID RIDNING:

 1. Vid all ridning ska godkänd, knäppt, hjälm bäras. Om man vill ha mössa under hjälmen ska det vara en riktig ridmössa då annan mössa skapar obalans och därmed en säkerhetsrisk. Hjälm finns att låna gratis på anläggningen.
 2. Inga klädesplagg får knytas runt midjan vid ridning och jackan/tröjan ska vara knäppt.
 3. Ryttarens klädsel ska bestå av långbyxor och skor/stövel med liten klack. Vi rekommenderar att man rider i långärmad tröja eller jacka. Ridning i linne är förbjudet. Ridhandskar kan även vara lämpliga.
 4. Av- och påklädning under ridning sker alltid stillastående och med tillåtelse av ridlärare när någon håller i hästen eller avsuttet vid vissa tillfällen.
 5. Det är inte tillåtet att tugga tuggummi under ridning då det kan fastna i halsen.
 6. Ha långt hår uppsatt för att ha den bästa uppmärksamheten i alla situationer och inte riskera att fastna i något.
 7. Inga lösa hundar på anläggningen eller på läktaren/runt ridbanan när ridning pågår.
 8. När lektion pågår ber vi alla att vara tysta och lugna i anslutning till ridhus, manege och ridbana. Låta ridlärarna sköta sitt jobb.
 9. Alla ridelever från och med ridlekis upp till och med Märke II måste alltid rida med skyddsväst. Märke III och IV måste rida med väst vid hoppning och terrängritt tills man är senior, då avgör man själv. Vi rekommenderas alltid att man rider med väst. Om man inte har egen väst går det att hyra väst av ridklubben för 100 kr per termin eller 10 kr per gång. Detta kan ni boka i pärm i entren och passas ut i samband med er ridtid. Faktura kommer att skickas via Minridskola. Tänk på att västen ska placeras så nära kroppen som det går.

Uppdaterad: 06 JAN 2020 14:33 Skribent: Lotta Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Hageby RK - Ridsport
Vrinnevi Gård
60360 Norrköping

Kontakt:
Tel: 0730256248
E-post: info@hagebyridklubb....

Se all info