Hoppa till sidans innehåll

DM-medaljer till HSF

07 FEB 2010 22:29
DM i Årjäng 6 feb.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:39

Längd-DM avgjordes under lördagen 6 feb på Tingevi idrottsplats i Årjäng.

En gråmulen dag med ca 2 minusgrader i luften. Efter allt snöande i trakten under veckan var banan mycket tungåkt då det blev löst i skatespåret. 

Årets DM lockade inte så många tävlande till spåret, ca 115 startande, lite tråkigt eftersom DM ändå ska vara distriktets största tävling. Ingen senior och få juniorer, flest var ungdomarna.

Hagfors SF var representerade av 8 ungdomar idag.

Hela fyra DM-medaljer fick våra ungdomar med sig hem efter dagens tävling....

Simon tog guld och Elias silver i H 12 år, tyvärr saknades några i den klassen och de var endast två som startade, lite tråkigt med tanke på konkurrensen.

Brons till Elin i D 14 år och brons till Adrian i H 11 år  Grattis till medaljörerna!!

Övriga HSF-åkare körde också mycket bra i dagens tävling och fick fina placeringar med sig hem.  Frida en finfin 5:e plats i D 13 år, Kalle kom även han på 5:e plats i H 9 år, idag endast 45 sek efter segraren. Johanna blev 6:e flicka i D 14 år och Axel kom även han på 5:e plats i H 15 år.

Bra kört av allihopa idag!!

DM-plaketter ochdessutom fina priser till alla efter tävlingens slut.

 

Dagens åkare: Adrian, Elias, Elin, Johanna, Simon, Frida, Axel o Kalle

Dagen var därmed inte slut för våra åkare......  Åldersstafett i form av sex deltagare däribland en ledare.  Stafetten gick ut på att åka sträckan efter ålder och åldern på laget fick inte överstiga 80 år...  Hagfors SF hade lite för "hög ålder" i sitt lag och fick däför vänta i 150 sek. efter att första lag hade startat. Då stakade Adrian ut på första sträckan och körde på 1,5 km i väldig fart. Alla i HSF fick åka 1,5 km banan och de åkte på som om ingen hade tävlat tidigare på dagen....Adrian växlade till brorsan Simon som sen växlade vidare till Frida som dunkade Johanna i ryggen och vidare till Elin och avslutnignsvis var turen kommen till Mats.... Han fick åka 2 km och gick ut i bra fart, trodde nog att laget låg sist men det var ett lag som kom efter vårt väl kämpande lag från HSF. Vid målgång för Mats fick han vågen av sina lagkamrater...

Kul stafett men lite knepig med tidstillägg och olika banlängder. Hagfors laget var nog det lag som fick åka längsta sträckan, men det var en kul avslutning på skidhelgen.

//Ewa L 

 

Åldersstafettens lag HSF  med "åldermannen" i mitten..  Johanna, Elin, Mats, Frida, Adrian o Simon

Skribent: Ewa Lundberg

  

             VÄLKOMMEN TILL HAGFORS SKIDFÖRENING 

 

 

 

    

Postadress:
Hagfors SF - Skidor
Fredrik Svensson, Videvägen 5
68333 Hagfors

Kontakt:
Tel: 056314644
E-post: This is a mailto link

Se all info