Hoppa till sidans innehåll

Fina insatser i Lilla SS Falun

30 JAN 2010 21:51
Lilla SS FALUN 30-31 jan.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2013 17:52

Ett kylslaget Lugnet med HSF tävlanden som laddar.. Simon, Kalle, Adrian o Frida

 

Falun Lilla SS lörd 30 jan.

Falu IK bjuder in till lilla skidspelen på Lugnets skidstadion i Falun, klassisk teknik. Lördagen är kylslagen, termometern ligger på minus 14 grader. Skidspåren är perfekta, hårda spår,  som räls ut ur stadion. Känslan av att vara på riksstadion kommer krypande, det är verkligen Stämmning! Många anmälda, hela 600 ungdomar o juniorer, vilket är Sveriges största ungdomstävling. Banorna går ut ur stadion med långa, långa uppförsbackar, det går nog uppför ca 1 km, men sen kommer nerförsbackar med lite vila. Början av mördarbacken finns med på sluttampen och den känns riktigt jobbig. Avslutningsvis går banorna ut på ”hyllan” och man kan följa åkarna hela sista delen då de kommer in mot stadion och hela upploppet in mot målet. Långa banor, 2 km för de yngsta o 3 km för de som normalt tävlar på 2,5 km. En riktigt jobbig tävlingsdag.

Hagfors SF kom med fyra tävlanden till dagens tävling. Syskonen Lindqvist, Kalle o Frida samt bröderna Lundberg, Adrian o Simon. Alla har genomfört dagens tävling med bravur, jättebra insatser i dagens hårda konkurrens och med många deltagare från hela landet i varje klass.

Kalle startade först av de fyra och han kämpade på riktigt bra idag, hade fin fart upp i långbacken och kom i full fart upp på hyllan. Kalle skidade in på en fin 10:e plats i H 9 år bland 16 startande.

Adrian stakade ut i starten och han gjorde ett kanonlopp runt den tuffa banan, kom in på en jättebra 8:e plats i H 11år med 30 deltagare .

Simon körde på i bra fart och fick till en hedrande 12:e plats i H 12 år bland hela 43 deltagare. Simon var bara 30 sek efter segraren idag.

Frida skidade runt med krafttag runt banan, åkte på i bra fart och fick idag en finfin 8.e plats i D 13 år bland 32 deltagare i den. tuffa tjejklassen. Tilläggas kan att Värmland hade sex flickor bland de 9 första i 13-klassen.  

I dagens HSF kamp mellan Frida, Simon o Adrian drog Simon till med bästa tiden idag.

Grattis allihopa till jättebra insatser idag!!!

Simon. Adrian, Kalle, Helena Åhlen Bore o Frida framför den klassiska hoppbacken i Falun. Alla nöjda efter dagens insats....

  

H 9 år 2 km     1.Viktor Svensk            St. Tuna IK               10.16

                      10. Karl Lindqvist        HSF                           12.55

   

H 11 år 3 km   1. Axel Aflodal            Sundbybergs IK        11.02   (segrade med 47 sek)

                        8. Adrian Lundberg     HSF                           12. 51

 

H 12 år  3 km  1. Isak Ekström           Garphyttans IF           11.38

                      12.Simon Lundberg       HSF                           12.09

 

D 13 år  3 km   1. Emma Backeus        Svegs IK                    10.49

                         8. Frida Lindqvist        HSF                            12.11

 

Tilläggas kan att Ekshärads Simon Kvarnström kom på pallen i H 19-20 år, 10 km, åkte in på en jättefin 3:e plats bland de äldre juniorerna.

 

Jättebra insatser från alla HSF.deltagare i Faluns lilla SS

Bilder kommer senare då undertecknad kommer hem till Hagfors.

Simon o Adrian åker även söndagens stafett i H11-12 år, en två manna.sprintstafett med 3x400 m per deltagare. Återkommer med mer från Falun....

Vid tangentbordet i husvagnen: Ewa L

 

Söndag 31 jan.

Sprintstafett.

Ett kyligt Lugnet skidstadion, minus 15 grader och lite lätt snöfall.

Sprintbana inne på stadion på 400 och 600 m. En snirklig smal bana med uppför och nerför och många snäva kurvor. Fördel för de som är bra på kurvteknik. Idag var det fri stil som teknik.  Hagfors SF deltog med ett lag i H 11-12 år.  Först kördes en prolog på förmiddagen, där varje lag fick åka på tid, ett varv per person och tiden fick bli kvalificering för startposition i finalen.  Grabbarna fick till 17:e tid i prologen och fick stå i andra startledet av totalt fyra led. Hela 40 lag var anmälda i den klassen. 

Finalen kördes senare  vid 14.tiden, det var lite lång tid att vänta i kylan, det blev lite småsegt innan starten.  Väl vid start så åkte Adrian startsträckan, han kom iväg utan nån intrassling i starten, väldigt trångt på startfältet och ut i banan med 40 åkare på en gång. Svårt att komma förbi på banan då det var trångt. Simon körde andra sträckan och även han hade lite svårt på sitt första varv. De andra fyra varven lossnade det lite och killarna kunde avancera i ledet för att slutligen få in Simon i målet på en 17:e plats. Bra kört av grabbarna, bästa Värmlandslag idag. Bravo!

Summering : En härlig skidhelg på Lugnets skidstadion med fina Hagforsinsatser! 

//Ewa 

Skribent: Anders Lundberg

  

             VÄLKOMMEN TILL HAGFORS SKIDFÖRENING 

 

 

 

    

Postadress:
Hagfors SF - Skidor
Fredrik Svensson, Videvägen 5
68333 Hagfors

Kontakt:
Tel: 056314644
E-post: This is a mailto link

Se all info