Hoppa till sidans innehåll

Allianstävling Lekvattnet 13/3

13 MAR 2011 17:37
Frida, Elias och Jan vann
  • Skapad: 13 MAR 2011 17:37

Säsongen går obönhörligt mot sitt slut, och på vissa ställen börjar det bli lite ont om snö. Dock inte i Rabakkobergets skidstadion, belägen högt, högt över Lekvattnet och Röjdådalen, med en vidunderligt vacker utsikt. Dessutom en mycket mysig skidstuga i finngårdsstil med breda timmerstockar och lågt tak, och skidspår så som jag helst vill ha det: Ett smalt spår som slingrar sig fram genom skogen (ungefär som på Milorna i Hagfors).

 

Finfina förutsättningar alltså för säsongens sista allianstävling, arrangerad av Lekvattnets SK. Sjukdomar och andra förhinder hade decimerat vårt lag, men det var ändå nio ungdomar som kunde ställa upp. Temperaturen låg runt nollan, och det hade kommit lite nysnö, samt att det snöade lätt även under tävlingen, vilket gjorde att ett antal par skidor vallades om i sista sekunden.

 

Det enda som var lite synd med anläggningen var att åkarna försvann direkt in i skogen, och syntes inte förrän de var nästan i mål, så att det inte fanns lika mycket tillfälle att heja som det brukar vara. De tillfällen som fanns missade vi dock givetvis inte.

 

Även sportsligt var det ganska framgångsrik, Frida (i D13-14), Elias (i H13-14) samt Jan (i H15-16, utan medtävlande) vann sina respektive klasser (grattis!), och Simon kom tvåa i H13-14. Även de andra HSF-åkare, Hanna Bengtsson i D7-8, Karl Lindqvist i H9-10, Julia Andersson i D9-10, Vilma Jonsson i D11-12 och Kristoffer Olsson i H13-14 kämpade hårt och väl så att vi hade mycket att hurra för under prisutdelningen.

 

Nu är det inte så mycket kvar. På lördag är det Lilla Skinnarloppet i Malung, på söndag Valbergsrännet i Torsby, sedan är säsongen i Värmland slut (men glöm inte våra egna arrangemang Sponsorskidan och KM som återstår). Sedan finns det lite tävlingar i Dalarna, däribland Grönklitt, så ställ inte undan skidorna helt. Men sedan är det så småningom dags för orienteringssäsongen (första träningsonsdag 13/4, vi får hoppas att snön tillåter det, ungdoms- och nybörjarprogrammet är inte spikat än), och då ses vi ju förhoppningsvis igen?

Skribent: Matthias Kalle Dalheimer

  

             VÄLKOMMEN TILL HAGFORS SKIDFÖRENING 

 

 

 

    

Postadress:
Hagfors SF - Skidor
Fredrik Svensson, Videvägen 5
68333 Hagfors

Kontakt:
Tel: 056314644
E-post: This is a mailto link

Se all info