Hoppa till sidans innehåll

Björnjakten Älvdalen

13 DEC 2009 21:14
Björnjakten 2-dagars i Älvdalen
  • Uppdaterad: 07 JAN 2013 17:52

Under luciahelgen, 12-13 dec,  har det varit skidpremiär för en del ungdomar från HSF.

Älvdalens SK har arrangerat Björnjakten, en härlig 2-dagars tävling vid skidstadion i Älvdalen.  Banan som mäter 2,5 km är en teknisk svår och kuperad bana med många småkullar, krön och skarpa kurvor i nerförsbackar. Konstsnö som underlag och lite natursnö däröver bjöd till fina förhållanden i banan, faktiskt så fick man lite julstämning av den "vita varan". Söndagen bjöd dessutom på 6 minusgrader och lite solsken.  Tävlingen lockade många deltagare från Dalarna, Värmland och från södra Sverige.

Hagforsgänget var inkvarterat i Venjan, ca 5 mil från Älvdalen. Vi fick hyra skidstadion i Venjan och det var perfekt med både storstuga, bastu, kök och vallabod. Familjen Lindqvist stod som helgens "värdpar" i Venjan. Fredagskvällen var middagen serverad vid ankomst, med dukat långbord och mycket god mat. Luciamorgonen kl 06.10 överaskades alla av ett lite ovanligt luciatåg, familjen Lindqvist var lussevärdar med lucian Krister i "spetsen", faktiskt med krona och vit spetsgardin!! Kalle o Frida tomtenissar o AnnSofi tärna !! Gissa om vi blev "tagna på sängen"???  Mycket överanskande!

Hela åtta ungdomar från Hagfors var med och tävlade under helgen. De deltagande var: Kalle Lindqvist, Elias Edvinsson, Adrian Lundberg, Simon Lundberg, Kristoffer Olsson, Axel Karlsson, Lina Berg och Frida Lindqvist. Dessutom var Ekshärads Martin Bergqvist med och tävlade i H 17-18 år. Alla kämpade väl i mycket hård konkurens och i en tuff bana.

Kalle åkte 1,5 km i H 9-10 år blev placerad som 8:a efter första dagen och 9.e kille efter två dagar, Bra! 

Tre grabbar kämpade i H 11-12 år och åkte 2,5 km.  Elias gjorde premiär i stortävling och det gick riktigt bra, fick en 25:e plats på lördag och åkte upp en placering under söndagen. Adrian fick en 15:e plats på lördag och åkte upp till 11:e plats på klasssiska tekniken, bra! Simon gjorde bra lopp och placerade sig 6:a på lördag och höll 6:e placeringen under söndagens jaktlopp, hade faktiskt tredje bästa tid för söndagen, bra jobbat!

Kristoffer gjorde också stortävlingspremiär i H 13-14 år, en klass med många duktiga åkare. Krille åkte in på en 29.e plats på 2,5 km banan och höll den placeringen även på söndagen. Bra kämpat Crille!

Axel tampades i den hårda klasssen H 15-16 år, åkte 2,5 km i fristil lördag och 5 km klassisk jaktstart söndag, efter lördagen hade han en 26:e plats som han förbättrade till en 25:a på den klassiska distansen. Bra Axel!

Frida och Lina deltog i D 13-14 åroch åkte ett varv på 2,5 km banan. Även här med mycket hård konkurens. Lina skejtade till sig en 29:e plats första dan och avancerade en plats till 28.e placering på söndagen. Fint Lina!   Frida började med en 22:a placering och fick efter lite otur i nerförsbackarna, en 24:e placering sammanlagt. Bra kämpat Frida!

Martin från ESF åkte i juniorklassen H 17-18 och hade bra fart under skidorna denna helgen, lördagen knep han en delad 4:e plats och efter söndagens klassiska 10 km-lopp blev han 5:e man efter en spurtuppgörelse som han tog hem. Bra jobbat!

En trevlig tävlingshelg i Älvdalen och i Venjan, men lite synd att arrangörerna inte har priser till alla ungdomar som kämpat väl under hela helgen, det är dom väl förtjänta av!!!

Tack till fam Lindqvist/Ronacher:  Ann-Sofi, Krister, Frida och Kalle, för en välordnad och mycket trevlig helg samt ett tjusigt luciatåg!!!!

Även stort TACK till "Per från Venjan"!

Resultat från tävlingen kan du se under fliken "tävlingsresultat". 

 Simon, Adrian och Elias í nervös väntan på jaktstarten.

Axel i kamp med Markus Grann från Sunne.  

 

 Crille skejtar på i uppförsbacken

Bilden nedan: Frida kommer i full fart!!!

Bilden nedan: Lina kollar så Bengt vallar rätt!

Skribent: Ewa Lundberg

  

             VÄLKOMMEN TILL HAGFORS SKIDFÖRENING 

 

 

 

    

Postadress:
Hagfors SF - Skidor
Fredrik Svensson, Videvägen 5
68333 Hagfors

Kontakt:
Tel: 056314644
E-post: This is a mailto link

Se all info