Hoppa till sidans innehåll

Ekebyloppet, Lekvattnet

11 JAN 2012 12:12
Äntligen igång!
  • Uppdaterad: 07 JAN 2013 17:52

I lördags, 7 januari, var det äntligen dags för första längdtävlingen på värmländsk mark efter att några av våra flitigaste åkare redan hade tävlat i Dalarna. Sunne SLF stod för det traditionella Ekebyloppet, men på grund av det rådande snöläget flyttades tävlingen till den mycket mysiga anläggningen uppe på Rabakkoberget väster om Lekvattnet. Milsvid utsikt och gott om snö väntar dem som tar sig upp den slingriga vägen hit (och hittar någonstans att parkera sin bil!).

 

Arrangörerna hade lyckats att få ihop en slinga på hela 5 km, plus givetvis kortare till de yngre. Som sig bör på Ekebyloppet så var det masstart i alla klasser, men eftersom anläggningen på Rabakkoberget är mycket smalare än på Vintertorpet i Sunne så blev det en del strul med starterna. Elias E imponerade här med sin dynamisk stakning som gav honom 2 meters försprång direkt och höll honom utanför några startincidenter.

 

Vi hade inga deltagare i vuxenklasserna, men en hel del ungdomar var skidsugna, och resultaten blev så här:

 

I D9-10, en mycket stor klass, kom Elsa Fischer efter en spurtstrid mot en Bore-löperska på 9:e och Hannah Bengtsson på 11:e plats.

 

Klassen H11-12 var ännu större, och här placerade sig Edvard Nilsson på en 8:e, Karl Lindqvist på en 15:e och Tim Dalheimer på en 16:e plats.

 

I D11-12 hade Hanna Fischer med som kom på 13:e plats.

 

Som brukligt på Ekebyloppet var de äldre ungdomsklasserna uppdelade årsvis så att det inte blev någon brödralamp mellan Adrian och Simon Lundberg den här gången. I H13 var det många röda mössor bland deltagarna, och Alfred Nilsson, Adrian Lundberg och Albin Ekelund-Carlsson låg direkt efter varandra som 6:a, 7:a och 8:a. I H14 var varannan åkare hagfôrsing, Elias Edvinsson kom 2:a (bästa HSF-placering för dagen, grattis!) och Simon Lundberg 3:a.

 

I H15 kom Jonathan Moen på 12:e plats och i H16 Jan Dalheimer på 3:e plats.

 

Glädjande också att Frida Lindqvist har kunnat börja träna igen efter en mycket långvarig sjukdom, vi ser framemot att se henne i spåret igen!

 

Tyvärr så fick söndagens planerade allianstävling ställas in på grund av det tråkiga snöläget, precis som DM i skidorientering som skulle ha hållits i Karlskoga.

 

Till helgen blir det tyvärr inga tävlingar i Värmland heller, både Gravasprinten på lördag och Allianstävlingen i Lysvik på söndag är inställda pga snöbrist. Mycket tråkigt.

Skribent: Matthias Kalle Dalheimer

  

             VÄLKOMMEN TILL HAGFORS SKIDFÖRENING 

 

 

 

    

Postadress:
Hagfors SF - Skidor
Fredrik Svensson, Videvägen 5
68333 Hagfors

Kontakt:
Tel: 056314644
E-post: This is a mailto link

Se all info