Hoppa till sidans innehåll

Grönklittsjakten Orsa

04 APR 2011 07:57
Grönklittsjakten 2-3 april
  • Uppdaterad: 07 JAN 2013 17:52

Nu har sista tävlingshelgen avverkats uppe på Grönklitt i Orsa.  Dimma och lite vårregn gjorde så att spåren var mycket tungåkta i banorna.  Lite extra spännande är det ju också när det dyker upp isbjörnar längs banan.

Våra deltagare från HSF var syskonen Lindqvist och Lundberg.

Lördagen var det fristil som gällde och följdes av söndagens jaktstart i klassisk teknik.

Hela 500 deltagare fanns på plats uppe på Grönklitt under helgen så det var hård konkurrens i alla klasser.

Kalle Lindqvist stod för helgens största bravad och blev bästa värmlänning i H 10 år på en kanonbra total 6:e plats!!  Kul att se när Kalle kom åkande så mössan rök... Tävlingskompisarna hann inte med.

Adrian Lundberg gjorde ett bra fristilslopp på lördag men hade inte riktigt orken med på söndagen och tappade därmed några placeringar. Slutade på en 18:e plats i H 12.

Simon Lundberg åkte i H 13 år och tävlade som vanligt 2,5 km. Gjorde en mycket bra fristilstävling och orkade sen hålla placeringen in i mål på söndagens klassiska jaktstart. Han slutade på en fin 7:e plats.

Klasserna HD14 år körde denna helgen tävlingsbanan på 5 km, lite försmak inför kommande säsong då 15 åringarna ska tävla på 5 km.

Frida Lindqvist åkte D 14 och fick till en riktigt bra tävling på lördagens fristil, en jättebra 9:e plats och en bra åktid på den tunga 5 km-banan. Det lovar bra inför nästa säsong. Tyvärr fick Frida lite problem med magen på söndagen så hon fick avbryta loppet men Frida kan summera en mycket fin tävlingssäsong denna vinter.

Nu är årets skidsäsong över, det har varit en lång och fin vinter. Vi lägger nu skidorna på hyllan och hoppas på en fin vår och en härlig sommar och tar nya tag i höst.

//Ewa L

Skribent: Ewa Lundberg

  

             VÄLKOMMEN TILL HAGFORS SKIDFÖRENING 

 

 

 

    

Postadress:
Hagfors SF - Skidor
Fredrik Svensson, Videvägen 5
68333 Hagfors

Kontakt:
Tel: 056314644
E-post: This is a mailto link

Se all info