Hoppa till sidans innehåll

Klubbmästerskap HSF 21/3

22 MAR 2011 08:45
Snip, snap, snut, då var säsongen slut
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:43

Vårt eget klubbmästerskap avslutade som vanligt skidträningssäsongen i måndags, 21/3. I underbart kvällsljus tävlade inte mindre än 32 barn och ungdomar (och då hade vi ändå fem återbud pga sjukdom!), som inte bara hade roligt i spåret medan de tävlade, men också runt omkring, med skidcrossbana, häftig musik och godisregn.

Klubbmästare 2011 blev:

H7-8: Daniel Gräsberg
D7-8: Hanna Bengtsson
H9-10: Edvard Nilsson
D9-10: Julia Andersson
H11-12: Adrian Lundberg
D11-12: Vilma Jonsson
H13-14: Simon Lundberg
D13-14: Frida Lindqvist
H15-16: Axel Karlsson
D15-16 Elin Larsson
H17-18: Marcus Pettersson

Här är resultatlistan.


En prisutdelning med väljpriser och fanfarer, tack vare vår eminente DJ Per, som enligt många åskådare slog prisutdelningarna på Karl Johan i attityd och stämning, avslutade kvällen.

Webbredaktören vill särskilt påpeka att Albin Ekelund-Carlsson, som tyvärr missade klubbmästerskapet på grund av sin ingipsade arm (jag säger ju alltid att man ska hålla sig till längdskidåkning!), hängde med och hjälpte till med prisutdelningen, samt att Elsa Fischer, efter att ha tävlat själv, var till stor hjälp när hon hjälpte inkommande, slutkörda åkare att ta av sig sina skidor och få saft. Vilka bra kompisar ni är! Det kunde även observeras att många av våra ungdomar har blivit väldigt duktiga på att slänga sig i snön efter målgången, TV:n är ändå en bra lärare...

Tidtagningen i målhuset sköttes av Lennart Olsson och lilla jag, medan vi den här gången inte bara hade en målspeaker (Pär Skogfelt med sedvanlig rutin och skojfriskhet) men även en startspeaker i Per Jonsson, de två hade ibland sin alldeles egen tävling i vem som skulle få publikens gehör. Haidi Moen, Mats Karlsson och Ewa Lundberg skötte starten, Carina Jonsson skötte köket, Elin Skogfeldt, Viktoria Wester och Ewas mamma delade ut saft, Anders Lundberg hade preparerat banorna, och så ska vi inte glömma alla föräldrar som ställde upp som hjälpreda var det än behövdes, om du nu var banvakter, städ i klubbstugan efteråt, och allt annat som behövs för att det ska klaffa.

Nu är det ingen mer träning den här säsongen, men ni kan givetvis fortsätta att åka skidor på egen hand så länge det går, spåren i Vågbacken sägs vara alldeles förträffliga, och det går fortsatt bra att skejta på stadion.

Med den här artikeln avslutar jag nog också nyhetsrapporteringen för i år. Hör gärna av er om ni har kommentarer, önskemål, kritik, m.fl. Jag kan dock omöjligt avsluta säsongen utan att, å barnens, mina egna, och säkert alla föräldrars vägnar, utbringa ett stort tack till våra fantastiska ledare Mats (som har hållit på som ungdomsledare i HSF i 17 år nu), Ewa (som tillsammans med Mats har utökat ungdomssektionen i HSF från 8 till nästan 40 barn och ungdomar), Haidi och Rikard! Alla hjälper vi till där vi kan bidra med något, men utan er hade det inte blivit någon skidsäsong! Och inte heller vill jag glömma Karin Fischer som under säsongen blev något av en extraledare till de minsta, här verkar det vara en stor tränarkarriär på gång! TACK TILL ER ALLA!

Bilder från KM, som Karin och Tanja har tagit, ligger som vanligt i vår bildstream på http://www.flickr.com/photos/hagforssf/.

Det känns faktiskt ovanligt svårt att trycka på "Spara och publicera"-knappen den här, sista, gången, men jag ska inte tråka ut er med att skriva så mycket mer. Allt känns det lite vemodigt nu, men vad hjälper bättre mot vemod än att se framåt? Och vad ligger framför oss? En, och nu tycker Christer L säkert att jag är tjatig, fantastisk orienteringssäsong för alla som har lust att springa i skogen med karta och kompass! Tycker du att vi i HSF är ett helskönt gäng? Häng då med i orienteringen, det är nästan samma gäng, och med samma fina stämning, bara utan skidor på fötterna. Information om säsongsupptakt kommer alldeles snart.

Skribent: Matthias Kalle Dalheimer

  

             VÄLKOMMEN TILL HAGFORS SKIDFÖRENING 

 

 

 

    

Postadress:
Hagfors SF - Skidor
Fredrik Svensson, Videvägen 5
68333 Hagfors

Kontakt:
Tel: 056314644
E-post: This is a mailto link

Se all info