Hoppa till sidans innehåll

Långbergslägret

06 DEC 2009 20:28
Läger på Långberget 4-6 dec-09
  • Uppdaterad: 07 JAN 2013 17:52

Trots att det såg mörkt ut med snötillgången förra helgen så har vi lyckats genomföra årets läger på Långberget. Konstsnö i botten och ca 10 cm nysnö som föll under veckan gjorde det möjligt att få till ett spår på 2 km.

Tyvärr var prepareringen av banan inte klar på fredag kväll, så vi fick avstå skidåkning den kvällen. Inkvartering, pulkaåkning, kortspel och tacobuffe fick bli kvällens aktiviteter.

Lördagen tränades det på skate-tekninken på förmiddagen, det blev en hel del varv, både med teknik och lite långkörning. Lunch med pasta och köttfärssås smakade bra efter träningspasset.  Eftermiddagen blev lite körig i vallaboden, nu skulle det åkas klassisk åkning. Med snö som föll i glatta spår blev det lite körig med fästet och påfrysning under skidorna. Tekniken tränades även på klassiska stilen och Krister hade med filmkameran och filmade skidstilarna. Tyvärr kunde vi inte se filmningen via tv:n på kvällen, men det får vi ordna vid annat tillfälle.

Efter lördagens träningspass, dusch och lite bus, så bar det av ner till pizzerian i Sysslebäck. Det smakade mycket bra med mat efter all skidåkning.  Åter uppe vid vandrarhemmet så var det dax för utepass nr tre, snöbollskrig!!

Kvällen avslutades med HSF:s egen trubadur, Jonatan Moen, han spelade gitarr för allihopa, jättekul!

Söndagen kl 07.45, var det många nyvakna, trötta skidåkare som försökte få till sin frukost.  Efter städning av rummen så bar det åter ut i spåren för dagens träningspass. Disigt och några plusgrader ute, de flesta tränade på skate. Även idag teknik med filmning.  En del tränade lite med skidkulteknik.

Lägret avslutades efter söndagens skidpass. En mycket lyckad helg, där alla åkt mycket skidor och haft kul tillsammans och alla har kommit bra överens.

Tack till ALLA som var med!

//Ewa

 

 

 

Skribent: Ewa Lundberg

  

             VÄLKOMMEN TILL HAGFORS SKIDFÖRENING 

 

 

 

    

Postadress:
Hagfors SF - Skidor
Fredrik Svensson, Videvägen 5
68333 Hagfors

Kontakt:
Tel: 056314644
E-post: This is a mailto link

Se all info