Hoppa till sidans innehåll

Skidhelg i Ekshärad

19 FEB 2011 18:11
Carl-Johan Bergman behöver inte vara rädd om sin plats i stafettlaget än
  • Skapad: 19 FEB 2011 18:11

ESF anordnar en skidhelg denna helg som innehöll prova-på skidskytte och Barnens Vasalopp idag, samt Haralöpets dag i morgon.

 

I prova på skidskyttet deltog från HSF Lovisa och Ludvig Ehne samt Jan, Tim och Kalle Dalheimer. Man fick skjuta sina fem skott på måltavlan på skjutvallen i Ekshärad, och den som tog det på allvar (vilket vi givetvis gjorde...) fick sedan åka straffrundor i en slinga som var pistad bredvid skidvallen. Väldigt kul, och inte alls lika svårt som jag hade trott, det har dock säkert hjälpt att vi hade en liten ställning att vila bössan på och att vi åkte ganska lite skidor mellan varje skjutning.

 

Jan lade sig ner och skjöt fem träff direkt, sedan gick det lite sämre, men han hamnade ändå på 80% träffprocent. Tim hade två eller tre träff i varje skjutning och överlät det sedan efter några varv åt mig att åka hans straffrundor ("jag måste ju ha orken kvar till Barnens Vasalopp sedan, så du får åka mina straffrundor"). Lovisa och Ludvig hade också ca. två träff i genomsnitt. Själv började med fyra träff, sedan gick det utför, säkert inte minst på grund av alla straffrundor som jag hade åkt (både Tims och mina egna). Hade det varit en riktig tävling hade jag ändå blivit diskad, eftersom jag inte hittade straffrundan i första försöket och åkte fel...

 

Efter ett litet uppehåll var det dags för Barnens Vasalopp i Ekshärads tappning. Tim var enda HSFare här, sedan några stycken ESFare och också några nya ansikten, roligt om detta arrangemang leder till fler skidåkande barn och ungdomar. Solen sken, och de välkända byarna hade markerats med skyltar, Smågan var där man svängde av från startrakan, Mångsbodarna vid dammen och så vidare, Evertsberg var längst bort bakom skyttevallen, och här fanns det en vätskekontroll i form av saft, likaså i målet. Det blev stora avstånd mellan barnen, och några valde också att åka en helt egen väg, men det gör ju inte så mycket, tanken med Barnens Vasalopp är ju mer än vanligt att ha kul och att vinna nya skidåkare, det är ju ingen egentlig tävling. Därför följer det ingen resultatlista här heller. Jag vill dock minnas att Johan Johansson kom först.

Skribent: Matthias Kalle Dalheimer

  

             VÄLKOMMEN TILL HAGFORS SKIDFÖRENING 

 

 

 

    

Postadress:
Hagfors SF - Skidor
Fredrik Svensson, Videvägen 5
68333 Hagfors

Kontakt:
Tel: 056314644
E-post: This is a mailto link

Se all info