Hoppa till sidans innehåll

Sponsorskidan blev jättesuccé

18 MAR 2011 09:34
HSF:are åkte ihop 17267 kr
  • Skapad: 18 MAR 2011 09:34

Igår, torsdag 17/3, anordnade HSF för första gången "Sponsorskidan". Upplägget gick ut på att alla som ville åka bad sponsorer (allt från mamma+pappa, mormor, kompisar till arbetskamrater och företag) att betala en viss summa per varv de åkte skidor under en timme. Ju fler varv man åkte, ju mer skulle alltså sponsorerna sponsra HSF med.

 

Och det hela blev en jättesuccé. 19 barn och 5 vuxna åkte skidor på ett 700m-varv i en timme (ungdomarna som ska tävla i Lilla Skinnarloppet på lördag plockades dock av banan ev Ewa efter en halv timme för att inte överbelasta dem). Sammanlagt åktes det 268 varv, alltså 187,6 km, eller mer än två Vasalopp! Sponsringsresultatet blev 17267 kr!

 

Några fler "rekord":

 

Bland de vuxna var det Mikael Ejdsell som drog in mest, han hade varit jätteduktig på att ragga sponsorer och åkte även skidor in i det sista, så att han fick ihop hela 5608 kr, dvs. ungefär en tredjedel av den totala summan.

 

Bland barnen var det Hanna Fischer som drog in mest, hon hade "tiggat ihop" så många sponsorer inom familjen att hennes 9 varv räckte till 1080 kr.

 

Det var radarparet Pär Skogfält och Jörgen Aurén som åkte flest varv; de följdes åt under hela loppet och hade till slut åkt 25 varv.

 

Bland ungdomarna var det Vilma Jonsson som åkte flest varv. Hon gav sig inte förrän vi stängde av banan och hade då åkt 19 varv.

 

Förutom den framgångsrika insamlingen så blev det även den skidfesten som vi hade hoppats på. Per Jonsson som speaker ute på banan gjorde ett kanonjobb och eldade på både publiken (som gjorde "vågen" åtskilliga gånger när åkare kom varvade eller gick i mål) och åkarna, och det blev musik, hamburgare, korv, "disco på mållinjen".

Skribent: Matthias Kalle Dalheimer

  

             VÄLKOMMEN TILL HAGFORS SKIDFÖRENING 

 

 

 

    

Postadress:
Hagfors SF - Skidor
Fredrik Svensson, Videvägen 5
68333 Hagfors

Kontakt:
Tel: 056314644
E-post: This is a mailto link

Se all info